Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yunan basını Kardeş Yumruğu'ndan korktu: O tatbikatın hedefi biziz!

Yunan basını Kardeş Yumruğu'ndan korktu: O tatbikatın hedefi biziz!

Türkiye ile Azerbaycan ordularının düzenlediği Kardeş Yumruğu tatbikatı Yunan basınına alarm zili çaldırdı. Pentapostagma'ya göre, Aras Nehri'ni yüzer köprüyle geçen Türk askerleri aslında Meriç'ten hızla geçme operasyonunu çalıştı.

Dünya

02.03.2024, 18:54

Türkiye ve Azerbaycan ordularının İran sınırında düzenlediği ortak tatbikat Yunanistan'ı korkuttu. Hava indirme unsurları ve özel kuvvet personeline savaş uçaklarının eşlik ettiği tatbikatta istihkâm birlikleri Aras Nehri üzerine amfibi yüzer köprü kurarak zırhlı araçları buradan karşı kıyıya geçirdi. Türk ordularının birlik mesajı verdiği 'Kardeş Yumruğu' tatbikatı Atina basınında yankılandı. 

Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip eden yayın organlarından Pentapostagma, sözkonusu tatbikatta askerlerin Aras Nehri geçişini çalıştığını fakat gerçekte amacın Meriç olduğunu savundu. 

>

"Azerbaycan-Türkiye ortak askeri tatbikatı Meriç Nehri'nden anî geçişi sembolize ediyor" başlığıyla yayınlanan haberde Türk ordularının sözkonusu tatbikatta nehri hızlı bir şekilde geçmeyi ve paraşütçüleri de düşmanın arka tarafına atmayı çalıştığına dikkat çekildi. 

Moskova'yı kana bulayan teröristlerin Türkiye'ye neden geldiği belli oldu Haberi Görüntüle

ATİNA'NIN BAKÜ KAYGISI 

Türk silahlarının Yunanistan'la bir savaş halinde nasıl etkileri olacağını sıklıkla analiz eden isimlerden Panagiotis Nastos tarafından kaleme alınan yazıda, Erdoğan ile Aliyev arasında geçtimiz yıl imzalanan Şuşa Beyannamesi'ne dikkat çekildi. 

"Anlaşma bir ülkeye başka bir ülkenin saldırması halinde buna toplu şekilde karşılık vermeyi hükme bağlıyor. Yunanistan'ın Türkiye ile askeri bir çatışma durumunda Azerbaycan'ı, özellikle bu ülkenin hava kuvvetlerini ve özel kuvvetlerini potansiyel bir rakip sayması gerektiği sonucuna varabiliriz" şeklinde ifadelerin kullandığı haberde şu cümleler öne çıktı:

Somali Başbakanı Barre kardeşliğe dikkat çekti: 'Türkiye değişmez müttefikimizdir' Haberi Görüntüle

ADALAR TEHLİKEDE!

"Hem taktik hem stratejik düzeyde bu anlaşma, Türk Hava Kuvvetleri'ne daha fazla stratejik derinlik yeteneği sağlıyor. İki ülke geçtiğimiz yıl Isparta'daki Dağ Komando Okulu'nda da tatbikat yapmış buna Kara Havacılık uçakları da katılmıştı. Türkiye'nin hava operasyonlarına büyük önem verdiği ve helikopterlerin Türk komandolarının merkezi olan Isparta'da konuşlandığı göz önüne alındığında Türkiye-Azerbaycan askerlerinin ortak harekâtının hava operasyonuyla ilgili olacağı tahmin ediliyor.

Bu gelişmeler Mavi Vatan vizyonuyla birleştiğinde öncelikle Meis-Çamada-Karaada hattının, ikincil olarak ise Rodos ve geri kalan adaların tehlike altında olduğunu gösteriyor. Azerbaycan, 'Anadolu Kartalı' hava tatbikatına uçaklarıyla sürekli katılıyor; Türk SAT-SAS timleri de Azerbaycan özel kuvvetleriyle birlikte Ege'de ortak tatbikatlar düzenliyor. Adaların işgalinin çalışıldığı EFES-2022 tatbikatına Azerbaycan kuvvetleri de katılmıştı."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading