Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yunan basını 'iyiye alamet değil' diyerek duyurdu! İsrail Savunma Bakanı Yunanistan ziyaretini iptal etti! Türkiye'ye gelecek

Yunan basını 'iyiye alamet değil' diyerek duyurdu! İsrail Savunma Bakanı Yunanistan ziyaretini iptal etti! Türkiye'ye gelecek

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Türkiye'ye geleceği için Yunanistan ziyaretini iptal etti. Gantz'ın bu iptal hamlesi Atina'da soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Dünya

23.01.2024, 19:58

Ankara’da çarşamba günü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşecek olan İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’ın, önceki gün için programlanan Yunanistan ziyaretini son anda iptal etmesi, Atina’da soru işaretleri yarattı. Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos ile birlikte, ülkenin güneyinde Mora Yarımadası’ndaki Kalamata şehrinde bulunan “Uluslararası Uçuş Eğitim Merkezi”nde inşa çalışmalarını teftiş etmeleri programlanan Gantz, son anda bu ziyaretini iptal etti. İsrail kaynakları, Gantz’ın “İsrail’de kalmasını gerektiren nedenlerle” ziyaretini iptal ettiğini söylediler.

Terör örgütü PKK yandaşları Paris'teki havalimanını birbirine kattı: 3 yaralı Haberi Görüntüle

YUNAN MEDYASI: İYİYE ALAMET DEĞİL

Bu gelişme üzerine, Yunan Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos ve Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros da Kalamata’ya gitmediler. Bu nedenle “Uluslararası Uçuş Eğitim Merkezi”nde programlanan törene, sadece Yunan ve İsrailli bazı askeri yetkiler katıldı. Törende, Gantz’ın video mesajı gösterildi. İsrailli Bakan Benny Gantz, Yunanistan ziyaretini iptal ederken, çarşamba günü Türkiye’ye gidecek olması Yunan medyasında “iyiye alamet değil” ve “tuhaf gelişme” yorumlarıyla duyuruldu.

İşgalci İsrail'den skandal karar: Filistinli ailenin elinde kalan son 14... Haberi Görüntüle

GEÇEN YIL İMZALANMIŞTI

Yunanistan ile İsrail arasında geçen yıl nisan ayında imzalanan anlaşma, Kalamata şehrindeki Yunan “Uçuş Eğitim Merkezi”nin İsrail ELBİT firması tarafından “Uluslararası Uçuş Eğitim Merkezi”ne dönüştürülmesini öngörüyor. Anlaşma gereği, Yunan Hava Harp Okulu öğrencileri ve yeni mezunların, savaş uçakları ile ilgili temel eğitimini, artık hem Yunan hem de İsrailli eğitmenler üstleniyor. İsrailli eğitmenler, genç Yunan pilotlara yılda 5-10 bin saat eğitim verecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading