Yandex Metrica

Yıllar sonra gelen Bosna Hersek itirafı: O zaman haykırış neredeydi?

Yıllar sonra gelen Bosna Hersek itirafı: O zaman haykırış neredeydi?

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısıyla birlikte birbiri ardına yaptırım kararı alan ve uygulayan Avrupa'dan yıllar sonra Bosna Hersek itirafı geldi. İngiliz basınından The Guardian, 'Ukrayna önemli, ancak 30 yıl önce Bosna da önemliydi. O zaman haykırış neredeydi?' diyerek adeta günah çıkardı.

Dünya

23.01.2024, 19:05

Sırp birliklerinin yol açtığı srebrenitsa katliamı hafızalarda tazeliğini korurken İngiliz basınından dikkat çeken bir itiraf geldi. The Guardian, uluslararası toplumun Rusya'nın saldırıları altındaki Ukrayna'da gösterdiği dayanışmayı yıllar önce Bosna Hersek'te göstermediğini aktardı.

İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına dikkat çekti: İşin içinde petrol de var! İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına... Haberi Görüntüle

'BOSNA DA ÖNEMLİYDİ'

"Ukrayna önemli, ancak 30 yıl önce Bosna da önemliydi. O zaman haykırış neredeydi?" başlıklı yazıda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla Rus güçlerinin Ukrayna topraklarında başlattığı saldırıların, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'daki en büyük şiddet olarak kınandığı vurgulandı.

Joe Biden'ın amcasını yamyamlar mı yedi? ABD başkanının amcasını yamyam mı yedi? Joe Biden'ın amcasını yamyamlar mı yedi? ABD başkanının amcasını yamyam... Haberi Görüntüle

'BOSNA'YA UYGULANAN AMBARGO KARŞI TARAFA AVANTAJ SAĞLADI'

"Ancak 30 yıl önce benzer bir vahşet, Bosna Hersek'te de patlak verdi" denilerek, Batı'nın, Ukrayna'nın direnişini silahlandırdığı, fakat Bosna Hersek'e uygulanan silah ambargosunun ise söz konusu ülkeye karşı askeri avantaj sağladığına dikkat çekildi.

3 kilit isim öldürüldü! Hizbullah suikast iddialarına cevap verdi: İntikam çok yakında 3 kilit isim öldürüldü! Hizbullah suikast iddialarına cevap verdi: İntikam... Haberi Görüntüle

'BOSNA'NIN MÜSLÜMAN SAKİNLERİ YA ÖLDÜRÜLDÜ YA YERİNDEN EDİLDİ'

Ed Vulliamy imzalı yazıda, "Doğu Bosna'nın hemen hemen her Müslüman sakini ya öldürüldü ya da yerinden edildi. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 'güvenli alanlar' olarak ilan edilen izole bölgelerde köyler ve camiler ya yakıldı ya da amansız kuşatma altında kaldı. Öyleyse, Bosna neden Ukrayna gibi önemli değildi?" ifadesi kullanıldı.

Türkiye ile ABD arasında kritik zirve: Terörle mücadele istişareleri yapıldı Türkiye ile ABD arasında kritik zirve: Terörle mücadele istişareleri yapıldı Haberi Görüntüle

'YÜZ BİNLERCE HAYAT KURTULURDU'

Savaş sırasında Bosnalı ordu rehberi Damir Sagolj, kendilerine Batı'dan destek verilmediğine işaret ederek, "Ukrayna'ya kamuoyu desteğinin onda birine ve askeri desteğin yirmide birine sahip olsaydık, savaş durdurulur, yüz binlerce hayat, kayıp üç yıl ve milyonların evi kurtarılırdı." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading