Yandex Metrica

Yeni soğuk savaş Çin ile ABD arasında! Tayvan'ın hava sahası işgal ediliyor

Yeni soğuk savaş Çin ile ABD arasında! Tayvan'ın hava sahası işgal ediliyor

Çin, ABD ile yakınlaşan Tayvan'ın hava sahasını ihlal ediyor. Tayvanlı yetkililer tarafından yapılan açıklamada Çin'e ait 39 askeri uçağın Hava Savunma Tanımlama Sahası'na (ADIZ) girdiği bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 18:41

Tayvan Ulusal Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çin'e ait olduğu belirtilen 39 askeri uçağın, ADIZ ilan edilen bölgeye izinsiz girdiği bildirildi. 

Bakanlık, 39 uçağın 34'ünün savaş uçağı, 4'ünün elektronik savaş uçağı ve birinin bombardıman uçağı olduğunu açıkladı. 

Türkiye'den yeni NAVTEX! Yunan basını korku ile duyurdu: 23 Yunan adası tehlikede... Türkiye'den yeni NAVTEX! Yunan basını korku ile duyurdu: 23 Yunan... Haberi Görüntüle

FÜZE SİSTEMLERİ AKTİFLEŞTİRİLDİ

Savaş uçaklarının telsizle uyarıldığı, faaliyetlerini izlemek için sivil devriye uçakları ile hava savunma füze sistemlerinin konuşlandırıldığı bildirildi. 

Kremlin'den açıklama: İstanbul'daki anlaşma Rusya-Ukrayna ilişkilerinin başlangıcı olabilir Kremlin'den açıklama: İstanbul'daki anlaşma Rusya-Ukrayna ilişkilerinin başlangıcı olabilir Haberi Görüntüle

52 SAVAŞ UÇAĞI TAYVAN HAVA SAHASINDA

Çin'e ait 52 savaş uçağının 4 Ekim 2021'de Tayvan'ın hava sahasını 52 savaş uçağı ile ihlal etmesi en büyük ihlal olarak kayıtlara geçmişti. 

Tayvan Savunma Bakanlığı, 1 Ekim'de 38, 2 Ekim'de 39, 3 Ekim'de ise 16 savaş uçağının hava savunma tanımlama sahasına girdiğini bildirmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading