Yemen'de savaşa rağmen bayram sevinci yaşandı
Suudi Arabistan-BAE koalisyonu ile İran destekli Husi militanların savaşına sahne olan Yemen'de, savaşa rağmen Bayram sevinci unutulmadı. Taiz'de renkli görüntüler vardı.
Yemen’in en büyük üçüncü kenti Taiz’deki Kahire Kalesi’nde, Kurban Bayramı münasebetiyle düzenlenen müzik festivaline yüzlerce kişi katıldı.
İç savaşın yanı sıra, Suudi Arabista-Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) koalisyonunun askeri operasyonları ve İran destekli Husi militanların saldırılarına hedef olan Taiz’de Kurban Bayramı sevinci vardı.
Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, Taiz’de düzenlenen festivalin gelirinin yarısının kanser hastalarına ayrılacağı bildirildi.
Taiz'in güneybatısındaki Sadr Dağı'na inşa edilen ve kentin sembollerinden Kahire Kalesi'nde düzenlenen festivale katılan Yemenliler, ünlü sanatçıların seslendirdiği şarkılara yerel dans ve oyunlarla eşlik etti.
Taiz'deki Kültür Ofisi Müdürü Abdulhalık Seyf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2018'den bu yana düzenlenen festivalle Kahire Kalesi'ni mutluluk ve barış sembolü haline getirdiklerini söyledi.
Seyf, festivalde "savaş ortamına rağmen Taiz'in Yemen'in kültür başkenti olduğu mesajını verdiklerini" dile getirdi.
Festivale katılan Yemenlilerden Ömer el-Hamadi de Husilerin uyguladığı abluka nedeniyle kent sokaklarında sıkışıp kaldıklarını ve savaş ortamından kaçacak yer bulamadıklarını kaydetti.
Ailesiyle festivale katıldığını ifade eden Hamadi, "Kahire Kalesi hem benim hem de pek çok Yemenli için karanlık savaş ortamında yanan bir ışığı temsil ediyor. Savaş havasından çıkmak için bu tarz festival ve etkinliklere ihtiyacımız var." dedi.
Husiler, hükümetin kontrolündeki Taiz'e 2015 yılından bu yana abluka uyguluyor.