Yandex Metrica

Yasa dışı finansman, tele kulak: Sarkozy için istenen ceza belli oldu

Yasa dışı finansman, tele kulak: Sarkozy için istenen ceza belli oldu

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasındaki yolsuzlukla yargılandığı davada hakkında istenen hapis cezası ve detayları belli oldu.

Dünya

23.01.2024, 17:34

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, 2012'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yasa dışı finansman sağlamakla yargılandığı davada 6 ayı tecilli olmak üzere 1 yıl hapis cezası talep edildi.

Paris Savcılığı, Nicolas Sarkozy için 6 ayı tecilli olmak üzere 1 yıl hapis ile 3 bin 750 avro para ve eski cumhurbaşkanı ile aynı davada yargılan 13 sanık için 18 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istedi.

Paris Adli Mahkemesinde 20 Mayıs'tan beri devam eden dava 22 Haziran'a kadar sürecek.

Sarkozy, 15 Haziran'da mahkeme salonuna gelerek hakime ifade vererek, 2012'deki seçim kampanyasını 2007'deki gibi yürüttüğünü ve kendisine yönelik suçlamaları reddettiğini belirtmişti.

SEÇİM KAMPANYASINA YASA DIŞI FİNANSMAN SAĞLAMAK

Sarkozy, 2012 yılında kaybettiği Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin seçim kampanyasında yasa dışı finansman sağlamakla suçlanıyor.

İddialara göre seçim harcamaları parti faaliyeti gibi gösterilip Sarkozy'nin seçim kampanyasında yasal sınır olan 22,5 milyon avronun yaklaşık 2 kat üzerine çıkılmasının önüne geçildi.

SAHTE FATURA VE TELEKULAK DAVASI

Sarkozy, ayrıca seçim kampanyasının finansmanı sırasında, tanıtım ve halkla ilişkiler kampanyasını yürüten Bygmalion şirketinden sahte fatura almakla ilgili şirket de Sarkozy'nin masraflarını gizlemek için sahte fatura düzenlemekle suçlanıyor.

Sarkozy, 1 Mart'ta yolsuzlukla suçlandığı "telekulak" davasında ise 2 yılı tecilli olmak üzere 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading