Yandex Metrica

Yapay et tüketimi başlıyor! ABD onay verdi

Yapay et tüketimi başlıyor! ABD onay verdi

ABD hükümetinden çok tartışılacak bir karar geldi. Laboratuvarda üretilen etin güvenli olduğu yönünde görüş bildiren hükümet yapay et tüketimine onay verdi. Böylece daha verimli ve çevre dostu olduğu için yapay etin piyasalarda satılmasının önünü açmış oldu.

Dünya

23.01.2024, 20:05

ABD çok tartışılacak bir karara imza attı. ABD Gıda ve İlaç İdaresi, Upside Foods isimli bir şirketin tavuklardan canlı hücrelerek alınarak laboratuvar ortamında et üretmek için onları yetiştirmesine izin verdi.

NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72 uçuşla gezegen keşfetmişti NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72... Haberi Görüntüle

FDA DİĞER ETLERİN SATIŞI İÇİN DE ONAY VERMEYE HAZIR

FDA, deniz canlılarının hücrelerinden deniz ürünleri yetirştirmek isteyen şirketler de dahil olmak üzere, aynı konuda birden fazla firma ile görüşmelerde bulunduğunu belirterek, laboratuvarda yetiştirilen diğer etlerin satışını onaylamaya da hazır olduğunu söyledi. 

Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü: Soruşturma başlatıldı Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü:... Haberi Görüntüle

'DÜNYA BİR GIDA DEVRİMİ YAŞIYOR'

FDA komiseri Robert Califf, “Dünya bir gıda devrimi yaşıyor ve ABD gıda ve ilaç idaresi, gıda tedarikinde yeniliği desteklemeye kararlı” dedi.

Öte yandan ABD'nin yapay et satışını onaylamasıyla başka ülkelerde de  benzer adımlar atılması bekleniyor.

ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti Haberi Görüntüle

YAPAY ETİN SATIŞINA İZİN VEREN İLK ÜLKE SİNGAPUR

Singapur 2020'de yapay etin satışın izin veren ilk ülke olmuştu. Üreticiler, bu teknoloji sayesinde hayvanların öldürülmesinin engelleneceğini ve iklim krizinin yavaşlatabileceğini belirtiyor.

Laboratuvarda et üretimi, hayvan yetiştiriciliğine göre çok daha az su tüketilmesi nedeniyle “çevreci bir yöntem” olarak görülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading