Yandex Metrica

'Yapay et' fonu! İsrail 18 milyon dolar hibe etti!

'Yapay et' fonu! İsrail 18 milyon dolar hibe etti!

İsrail, 'yapay et' araştırmalarında ve üretiminde faaliyet gösterecek şirketlere 18 milyon dolar hibe etmeye karar verdi.

Dünya

23.01.2024, 19:28

Times of Israel'de yer alan habere göre, dünyanın en büyük yapay et konsorsiyumu olarak görülen ortaklığa 18 milyon dolarlık fon hibe edilecek.

Konsorsiyum içerisinde 14 ayrı şirketin yanı sıra 10 üniversite ve araştırma kuruluşu bulunuyor. İsrail son dönemde yapay et araştırmalarının yoğunlaştığı ülkeler arasında. İsrail'in, devlet hibelerinin yanı sıra özel sektörden de milyonlarca dolarlık yatırım yapılan yapay et üretiminin merkezlerinden biri olması bekleniyor. Yapay et tartışmaları tüm dünyada devam ederken, İsrail'in bu konuda başı çeken birkaç ülke arasında olduğu dikkat çekiyor.

Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Haberi Görüntüle

10 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVAN ÖLMÜŞTÜ!

Küresel ısınmayı hayvan dışkısına bağlayan ve havadaki sera gazını azaltma yolunda büyükbaş nüfusunu azaltmak isteyen odaklara Kansas'tan sevindirici görüntüler geldi. Ülkedeki bir büyükbaş hayvan çiftliğinde 10 binden fazla sığır, gizemli bir şekilde öldü. 

ABD medyasına yansıyan haberlerde, sığırların günlerdir devam eden 37 derecelik 'aşırı yüksek' sıcaklıklardan ötürü strese girdiği ve toplu ölümlerin bu nedenle yaşanmış olabileceği ileri sürülüyor. Sığırların sıcaklık stresinden öldüğünü ileri süren veterinerler, sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından alaya alındı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading