Yandex Metrica

Yangın riskine karşı sıra dışı karar: Milyonlarca paket sigara toplatıldı

Yangın riskine karşı sıra dışı karar: Milyonlarca paket sigara toplatıldı

Kanada'da yangın tehlikesi endişesiyle milyonlarca sigara paketi piyasadan toplatıldı.

Dünya

20.03.2024, 22:15

Kanada Sağlık Bakanlığı'ndan  yapılan duyuruya göre ülkede 10 milyondan fazla sigara paketi yangına neden olma endişesiyle piyasadan toplatıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, liste halinde yayımlanan sigara markaları için "artan yangın tehlikesi" endişeleri gerekçe gösterildi.

Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot Muhammed Faris Gaziantep'te hayatını kaybetti! Uzaya çıktı Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığındı! İlk Suriyeli astronot... Haberi Görüntüle

YEREL ŞİRKET TAVSİYE EDİLDİ

Açıklamada, sigara içenlere "geri çağrılan ürünleri kullanmayı derhal bırakmaları" ve üretici firma olan Imperial Tobacco Canada Limited ile iletişime geçmeleri tavsiye edildi. Geri çağrılan sigaraların "performans standartlarını karşılamadığı" belirtilen açıklamada, "Performans gerekliliklerini karşılamayan sigaralar, artan yangın tehlikesi oluşturur. Mobilya, yatak veya diğer tekstil ürünlerinin üzerine düşen sigaralar yangın çıkmasına neden olabilir" ifadesi kullanıldı.

İsrailli ırkçı bakandan insanlık dışı öneri: Filistinliler infaz edilsin İsrailli ırkçı bakandan insanlık dışı öneri: Filistinliler infaz edilsin Haberi Görüntüle

SİGARAYLA MÜCADELE HAMLESİ Mİ?

Bakanlık kararı kapsamına giren toplam 10 milyon 146 bin 446 paket sigara piyasadan toplatılırken ülke basınında kararla ilgili "bunun sigarayla mücadelede yeni bir adım" olabileceği bunun yanında küresel iklim değişikliğinin bir sonucu olan artan orman yangırnlarına  karşı da bir önlem olabileceği yorumları yapıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading