Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yakıp yıkmayı iyi bilirsiniz! Laçin'den çekilen Ermeniler evleri ve ormanı ateşe veriyor

Yakıp yıkmayı iyi bilirsiniz! Laçin'den çekilen Ermeniler evleri ve ormanı ateşe veriyor

2020 Kasım'ında imzalanan anlaşma kapsamında 30 yıldır işgal ettikleri topraklardan çekilmesi gereken Ermeniler, kendilerine verilen sürenin dolmasına günler kala harekete geçti. Ancak barbarlığın her türlüsüne imza atıyorlar: Ev ve ormanlar ateşe veriliyor.

Dünya

23.01.2024, 19:41

Azerbaycan ordusunun kesin zaferiyle sonuçlanan 44 günlük İkinci Karabağ Savaşı sonrası 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan anlaşma kapsamında Ermeniler, 30 yıl önce işgal ettikleri bölgelerden 'silah zoruyla' çekiliyor. 1992 yılında Karabağ'daki Türklerin tehciriyle sonuçlanmış büyük bir katliama imza atan Ermenistan, 2020 anlaşmasını uygulamamak için 2 yıl boyunca dirense de Bakü'nün net tavrı karşısında geri adım attı. 

Anlaşmadan yan çizmek için başta Rusya olmak üzere ABD ve Avrupa ülkelerine güvenerek hareket eden Erivan, küresel enerji denkleminde Azerbaycan'ın konumundan ötürü uluslararası arenada tek başına kaldı. Gelinen noktada şimdi Ermeniler Laçin koridorunu istemeyerek de olsa boşaltmaya başladı. Ancak boşalttıkları yeri kullanılamaz hale getirmekten çekinmiyorlar. 

Herkesin aradığı Galler Prensesi Kate Middleton'tan görüntülü mesaj: 'Kanser tedavisi... Haberi Görüntüle

İŞTE DÜNYANIN EN MEDENİ(!) MİLLETİ

Azerbaycan'a ait Karabağ topraklarından ayrılan birçok Ermeni, giderken evleri ateşe veriyor. Bölgedeki ormanlar da Ermenilerin vahşetinden nasibini alıyor. Bölgeden yansıyan son görüntüler Laçin'den ayrılmakta olan Ermenilerin Laçin-Zabuk yolu üzerindeki ormanlık alanı ateşe verdiğini gösteriyor. Azerbaycan medyası, kendilerini dünyanın 'en eski ve en medeni milleti' olarak pazarlamaya çalışan Ermenilerin aslında ne kadar vahşi olduğunun bir kere daha açığa çıktığını yazdı. 

İsrail İstihbarat eski başkanından itiraf: Filistinli olsaydım savaşırdım Haberi Görüntüle

ERMENİ DİASPORASI BOŞ DURMUYOR

2020 Kasım'ında imzalanan anlaşmaya binaen Laçin ve çevre köylerdeki Ermeni nüfusun en geç 25 Ağustos tarihine kadar bulundukları yeri boşaltmaları gerekiyor. Böylelikle 30 yıl önce katliam korkusuyla bölgeden ayrılmak zorunda bırakılan Azerbaycan Türkleri, Laçin'deki evlerine tekrar dönebilecek. Bölgede bunlar yaşanırken ABD'de yerleşik Ermeni diasporası da boş durmuyor. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i 'diktatör', Türkleri de 'soykırımcı' göstermeye çalışan Ermeni lobileri, Karabağ'da etnik temizlik faaliyeti yürütüldüğünü savunarak hem Beyaz Saray hem de Kongre üyelerine baskı yapıyor. Bölgede 30 yıldır süren işgale ve Karabağ'ın asıl sahiplerinin kim olduğuna hiç değinmeyen Amerikan Ermenileri, gerçeklerin nasıl çarpıtılacağına ilişkin yine tüm dünyaya ders veriyor. 

Fransa'da provokasyon! PKK yandaşları havalimanında olay çıkardı Haberi Görüntüle

YAPTIKLARININ BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

İlham Aliyev

Anlaşma kapsamında terk etmek zorunda oldukları bölgeyi ateşe veren, doğayı tahrip eden ve Karabağ'ın kaynaklarını sömüren Ermenilerin yaptıkları yanlarına kalmayacak. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'den izinsiz bir şekilde ağaçları kesip satan, ayakta kalanları ise ateşe veren, ayrıca başta altın madeni olmak üzere bölgenin yeraltı varlığını yıllardır sömürenlere yönelik uluslararası mahkemelerin devreye sokulacağını söyledi. Zararın hesaplanıp Bakü'ye iade edilmesi gerektiğini kaydeden Aliyev, tazminat davalarının açılmakta olduğunu belirtiyor. 

Tüm bunların yanında, 30 yıl önce Karabağ'a kanlı bir işgal sonrası yerleşen Ermenilerin, Azerbaycan Türklerine ait yapıların çoğunu harap etmesi meselesi de orta yerde duruyor. Bu vandallığa ilişkin tazminatın da Ermenistan tarafından ödenmesi gerekiyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading