Yandex Metrica

WSJ: ABD, 2021 sonunda Irak'tan çekilmeye başlayabilir

WSJ: ABD, 2021 sonunda Irak'tan çekilmeye başlayabilir

ABD'de yayın yapan Wall Street Journal gazetesi, ABD kuvvetlerinin 2021 sonunda Irak'tan çekilmeye başlayabileceğini ancak DEAŞ'a karşı Irak ordusuna desteğini sürdüreceğini bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 17:41

ABD’de yayın yapan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin Iraklı ve ABD’li yetkililere dayandırarak verdiği habere göre, ABD yönetimi, 2021 sonu itibariyle Irak’tan kuvvetlerini çekmeye hazırlanıyor.

Gazete haberinde, söz konusu yetkililerin Irak ile ABD arasında Nisan ayında varılan uzlaşının ardından ABD’nin kuvvetlerini çekmeye başlayacağını ancak DEAŞ terör örgütüne karşı Irak ordusuna destek olmaya devam edeceğini aktardı.

WSJ’a konuşan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Irak’ta artık yabancı bir savaş gücüne ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

Hüseyin, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Irak’ta yabancı bir savaşçı güce ihtiyacımız yok. Peki neye ihtiyaç duyuyoruz? Kuvvetlerimizin eğitimine, koordinasyona ve hava gücü desteğine ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

Irak ile ABD arasında, geçtiğimiz Nisan ayında ABD kuvvetlerinin ülkeden çekilmesi konusunda uzlaşı sağlanmıştı. Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Washington ziyaretinde bu konuyu ele aldıklarını bildirmişti.

Irak’taki İran destekli milis grupların ABD’ye ait askeri üslere ve diplomatik temsilciliklere yönelik saldırıları ise Washington’un Irak’ta hava saldırıları düzenlemesine sebep olmuştu.

Uzmanlar, ABD’nin bu aşamada kuvvetlerini çekmesi halinde Irak’taki İran etkisinin artacağını ifade ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading