Yandex Metrica
SON DAKİKA
Wagner Sırbistan'da etkisini artırıyor: Rus liberalleri hedefte

Wagner Sırbistan'da etkisini artırıyor: Rus liberalleri hedefte

Rusya'nın görünmez askerleri olarak bilinen paralı asker grubu Wagner, Sırbistan'da merkez kurduğunu duyurdu. Wagner'in Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre grubun hedefinde Sırbistan'daki Rus liberalleri var.

Dünya

23.01.2024, 22:16

Rus paralı asker grubu Wagner, Telegram hesabında Sırbistan'da 'Dostluk ve İşbirliği Merkezi' kurulduğunu duyurdu. Rus iş insanı Yevgeniy Prigolin'in başında olduğu Wagner'in Sırbistan'daki merkezini Aleksander Lisov yönetecek. 

Dünya Moskova'daki ölümcül konseri konuşuyor! ABD saldırıyı 2 haftadan önce... Haberi Görüntüle

KOSOVA GİRİŞİNİ YASAKLADI

Wagner'in Telegram'da yaptığı açıklamada Kosova makamlarının Lisov'un üülkeye girişini yasakladığını belirtti. Lisov'un "iyi niyetli faaliyetleri" dolayısıyla Kosova'da böyle bir muamele gördüğünü belirten Wagner, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

Merkezimizin misyonu, yumuşak güç aracılığıyla Sırbistan ile Rusya arasındaki dostluk ilişkilerini güçlendirmek.

Son dakika... İsrail ordusu duyurdu: 'Husiler ilk kez İsrail topraklarını... Haberi Görüntüle

HEDEFTE RUS LİBERALLERİ VAR

Sırbistan'da kurulan Orly isimli merkezin hedefinde Rus liberalleri var. Telegram kanalında yapılan açıklamada Rusya'nın saygınlığına ve Sırbistan ile olan ilişkilerine zarar vermeye çalışan liberallerle hesaplaşma mesajı verildi.

Gazze'nin kuzeyi için kritik uyarı: Bölgeye yardım gitmezse binlerce çocuk... Haberi Görüntüle

'BATI BU MESAJIN NESİNİ ANLAMIYOR?'

Hibrid savaş uzmanı Ivana Stradner, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rusya ile Sırbistan arasında bu tür bir iş birliğinin sinyallerinin aylar öncesinden verildiğini anımsatarak, "Batı bu mesajın nesini anlamıyor?" ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading