Yandex Metrica
SON DAKİKA
Wagner ilk resmi ofisini açtı! İşte Rus paralı askerlerinin operasyon üssü

Wagner ilk resmi ofisini açtı! İşte Rus paralı askerlerinin operasyon üssü

Rus Özel Askeri Şirketi Wagner, ilk resmi ofisini Kremlin'e yakın isimlerin katılımı ile Saint Petersburg'da açtı. Putin'in yakın müttefiki Yevgeny Prigozhin tarafından kontrol edilen Wagner'in resmi ofis açmasının Rusya'nın savunma politikasını şekillendireceği düşünülüyor. İşte, Rusya'nın karanlık ordusunun ilk ofisi...

Dünya

23.01.2024, 20:01

Rus Özel Askeri Şirketi Wagner Saint Petersburg'da ilk resmi ofisini açtı. Daha önce  gizli çalışan Wagner, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın bir müttefiki olan Yevgeny Prigozhin tarafından kontrol ediliyor.

820 asker daha öldü, toplam sayı dudak uçuklatıyor: Hedefte şimdi... Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN SAVUNMA POLİTİKASINI ŞEKİLLENDİRECEK

Wagner Merkezi'nin açılışı, Prizgozhin tarafından askeri referanslarını duyurmak ve Rusya'nın savunma politikasını şekillendirmede daha kamusal  bir rol üstlenmek için atılan bir başka adım olarak görülüyor. Paralı askerler daha önce Ukrayna'da Moskova'nın olduğunu inkar ediyordu. Prigozhin geçen ay ilk kez Wagner'in kurucusu olduğunu kamuoyuna doğruladı.

Soykırım ortağı ABD'den Gazze'de yürüyen sivilleri bombalayan İsrail'e çağrı: Sorumluları... Haberi Görüntüle

İNSAN HAKLARI İHLALİYLE SUÇLANMMIŞTI

Avrupa Birliği 2021'de Wagner Grubu'nu Ukrayna, Suriye ve Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Sudan ve Mozambik'te işkence ve yargısız infazlar da dahil olmak üzere ciddi insan hakları ihlalleriyle suçlamıştı. 

Prigozhin ise Cuma günü Wagner ofisinin lansmanında yaptığı açıklamada "PMC Wagner Center'ın misyonu, Rusya'nın savunma kapasitesini geliştirmek için yeni fikirler üretmek için rahat bir ortam sağlamaktır." şeklinde konuştu.

İsrailli bakandan tehdit gibi açıklama: 'Tüm dünya bize karşı dursa... Haberi Görüntüle

AÇILIŞA KREMLİN YANLISI İSİMLER KATILDI

Çelik ve cam yapılı Wagner ofisinin açılışına askeri üniformalı gaziler,  genç teknoloji ve kültür ebibi ile milliyetçi ve Kremlin yanlısı isimler katıldı.

Ofisin Basın Sekreteri Anastasia Vasilevskaya,  yaptığı konuşmada “Bilişim, endüstriyel teknoloji ve ulusal savunma alanında uygulamaya hazır yeni fikirler geliştiren start-up'ları davet ediyoruz” dedi.

Ukrayna Kırım’a yoğun füze saldırısı düzenledi: Sivastopol'da dumanlar yükseliyor Haberi Görüntüle

'UKRAYNA OPERASYONUNDAN ÖNCE AÇILMASI GEREKİYORDU'

Ukrayna'nın işgalinen bu yana Batı'nın Moskova'ya uyguladığı yaptırımlar Rusya'nın silah teknolojisi satın almasının önünde engel olmuştu.

Wagner gönüllüsü Alexey Savinsky ise "Böyle bir merkezin oluşturulması uzun zaman aldı. dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu merkezin özel askeri operasyondan bir yıl önce açılması gerekiyordu. Dolayısıyla, programın iki yıl gerisindeyiz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading