Yandex Metrica

Vucic'ten Kosova açıklaması: Erdoğan ile görüşmeye hazırım

Vucic'ten Kosova açıklaması: Erdoğan ile görüşmeye hazırım

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Kosova konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Sırbistan'ın dostu olarak gördüklerini söyleyen Vucic, Bayraktar TB2'lerin hem Kosova'ya hem de Sırbistan'a satılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:17

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılmak üzere geldiği Davos'ta Kosova gerilimi ile ilgili konuştu.

ABD ve İngiltere'nin Yemen'e saldırıları devam ediyor: Hudeyde bir kez daha hedef alındı ABD ve İngiltere'nin Yemen'e saldırıları devam ediyor: Hudeyde bir kez... Haberi Görüntüle

'UMARIM BÖLGEDE İSTİKRAR VE BARIŞI KORUYABİLİRİZ'

Kosova'daki gerilim hakkında konuşan Vucic, "Umarım bölgede istikrar ve barışı koruyabiliriz." dedi. Foruma katılan ülkelerden bazıları ile farklı görüşlere sahip olduklarını belirtti ve BM Sözleşmesi ve BM kararına uymak ve saygı duymak zorunluyken Sırbistan ve Sırbistan'ın toprak bütünlüğü hakkında tartışmaya başlandığında konunun bu yönüyle ele alınmadığını söyledi.

İsrail'in sonunu getirecek açık: 4 cephede savaşıyor ama yenilgi kendi ülkesinde olacak İsrail'in sonunu getirecek açık: 4 cephede savaşıyor ama yenilgi kendi... Haberi Görüntüle

'SAVAŞ ÖNGÖRMÜYORUM'

Vucic, sözlerine şu şekilde devam etti:

Böyle olursa o zaman kim BM Sözleşmesi'ni ve kararını ciddiye alır. Ancak yine de (Balkanlar'da) istikrarı ve barışı korumak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. (Kosova-Sırbistan geriliminde) Bir savaş öngörmüyorum. Umarım tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz.

İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir Haberi Görüntüle

'ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIM'

Kosova hakkında farklı fikirlere sahip olsalar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Sırbistan'ın gerçek dostu oalrak gördüklerini söyleyen Vucic, şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile her zaman farklı konularda konuşuyorum, bu konuyu (Kosova-Sırbistan gerginliği) ve diğer konuları da kendisiyle görüşmeye hazırım.

Sırp lider, ayrıca, Kosova gerginliğini tartışmaya ve zor zamanları nasıl aşacaklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buna katkısının neler olabileceğini görmeye hazır olduklarını söyledi.

Türkiye'den yeni NAVTEX! Yunan basını korku ile duyurdu: 23 Yunan adası tehlikede... Türkiye'den yeni NAVTEX! Yunan basını korku ile duyurdu: 23 Yunan... Haberi Görüntüle

'BAYRAKTAR TB2'LERİN KOSOVA'YA SATILMASI KABUL EDİLEMEZ'

Sırbistan-Türkiye ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyleyen Vucic, ilişkileri geliştirmek için farklı alanlarda birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Kosovalı yetkililer geçtiğimiz haftalarda Türkiye'den Bayraktar TB2 almak istediklerini söylemişti. Bu konu hakkında konuşan Vucic, Bayraktar TB2'lerin hem Sırbistan'a hem de Kosova'ya satılmasının kendileri için kabul edilemez olduğunu söyledi ve "Ayrıca biz Türkiye'den Bayraktar 2'nin yanı sıra birçok farklı askeri malzeme de almak istiyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading