Yandex Metrica
SON DAKİKA
Vladimir Putin'den ihracata devlet kotası!

Vladimir Putin'den ihracata devlet kotası!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'ya düşman ülkelere karşı gıda ihracatı konusunu yakından takip edeceklerini söyleyerek “Bu yıl küresel gıda kıtlığı yaşanırken, yurt dışına gıda ihracatı konusunda daha ihtiyatlı olacağız.” ifadesini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 19:05

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın önde gelen yetkilileriyle ülkedeki tarım sektörü ve yaptırımlara ilişkin önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Putin, küresel enerji sektöründeki durumun, piyasa dışı alınan önlemler sonucu kötüleştiğine dikkatleri çekti.

Bazı Avrupa ülkelerinde Gazprom’a baskı yapıldığını söyleyen Putin, “Ortaklarımızın, enerji alanındaki hatalarından ötürü Rusya'yı suçlama ve burada ortaya çıkan sorunları yine Rusya pahasına çözmeye çalıştıklarına tanık oluyoruz. Bazı şirketlerimizin varlıklarının kamulaştırılmasına ilişkin yetkililerin açıklamalarını da duyuyoruz. Bunun iki ucu keskin bir silah olduğunu kimse unutmasın.” dedi.

Netanyahu'nun gözünü kan bürüdü! Bebek katili Refah katliamı için tarih... Haberi Görüntüle

'İHRACATLARI DİKKATLE İZLEYECEĞİZ'

Putin, bu yıl gıda konusunda yaşanan küresel sorunları vurgulayarak, “Bu yıl küresel gıda kıtlığı yaşanırken, yurt dışına gıda ihracatı konusunda daha ihtiyatlı olacağız. Bize açıkça düşman olan ülkelere yapılan bu tür ihracatların parametrelerini dikkatle izleyeceğiz.” ifadesinde bulundu.

Moskova'daki terör saldırısında acı bilanço: Ölü sayısı artıyor Haberi Görüntüle

RUSYA GENELİNDE FİYATLAR DAHA DÜŞÜK KALABİLİR

Rusya'da artan gıda ürünü üretimi sayesinde fiyatların, küresel piyasalardan daha düşük kalabileceğinin altını çizen Putin, "Gıdada kendi kendine yeterlilik, Rusya'nın gerçek avantajıdır ve vatandaşlarımızın çıkarları için uygulanmalıdır. Onları piyasadaki dalgalanmalardan, küresel gıda piyasasındaki fiyat dalgalanmalarından korumalıyız." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading