Yandex Metrica

Ve ABD sattı! Biden'den itiraf gibi açıklama: Beni dinleseydi böyle olmazdı

Ve ABD sattı! Biden'den itiraf gibi açıklama: Beni dinleseydi böyle olmazdı

ABD istihbaratı tarafından yapılan Ukrayna'yla ilgili açıklamada Bizzat ABD Başkanı Joe Biden’ın sözlerine yer verilen açıklamada Rusya – Ukrayna savaşının başlamasından önce yaşananlar anlatılıyor. ABD Başkanı Joe Biden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'ye "Zelenski ile konuştum. Rusya'nın saldıracağını söyledim. Beni dinleseydi böyle olmazdı. Olacaklara dair hiç şüphe yoktu ama Zelenski bunu duymak istemedi." ifadelerini kullandı. 

Dünya

23.01.2024, 19:24

ABD Başkanı Joe Biden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'ye "Zelenski ile konuştum. Rusya'nın saldıracağını söyledim. Beni dinleseydi böyle olmazdı. Olacaklara dair hiç şüphe yoktu ama Zelenski bunu duymak istemedi." ifadelerini kullandı. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamaları savaş 4. ayına girerken Ukrayna'ya desteği artırma çalışmalarından bahsederken geldi.

Biden "2. Dünya Savaşı'ndan beri böyle bir şey olmadı. Birçok insanın abarttığımı düşündüğünü biliyorum. Ama bizim sağlam verilere sahip olduğumuzu da biliyordum - yani Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ordusu sınırdan içeri girecekti. Hiç şüphe yoktu. Ve Zelenskiy bunu duymak istemedi" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı 24 Şubat'ta savaşın başlamasından önceki haftalarda, Biden yönetim yetkililerinin Rus işgalinin çok muhtemel olduğu konusunda uyarılarına kamuoyu önünde sert bir tavır takınmıştı.

Zelenskiy bu açıklamalara tepki göstererek olası savaş sözlerinin Ukrayna'nın ekonomisini etkileyebileceğini ifade ediyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading