Yandex Metrica

Uzmanlardan çarpıcı araştırma: İmparator Penguenleri'nin nesli tükenme tehlikesi altında

Uzmanlardan çarpıcı araştırma: İmparator Penguenleri'nin nesli tükenme tehlikesi altında

Antarktika’da yaşayan İmparator Penguenleri hakkında uzmanlardan endişe veren bir açıklama geldi. Buna göre iklim değişikliği nedeniyle penguenlerin nesli 30 ila 40 yıl içerisinde tükenebilir.

Dünya

23.01.2024, 19:14

Güney Kutbu’nun özgün türlerinden imparator penguenlerinin nesli tükenme tehlikesi altında. 

Arjantin Antarktika Enstitüsü’nde görevli araştırmacılara göre, imparator penguenlerin nesli, iklim değişikliğinin oluşturduğu olumsuz etkiler nedeniyle kısa zamanda yok olabilir.

Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad gemisi geri dönüyor Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad... Haberi Görüntüle

SEBEPLERİNDEN BİRİ PENGUENLERİN BUZULLAR ÜZERİNDE YAŞAMALARI OLARAK GÖSTERİLİYOR

Uzmanlar bunun en önemli sebeplerinden biri olarak imparator penguenlerinin buzullar üzerinde yaşamalarını gösteriyor.

Antarktika'ya özgü bir diğer tür olan Adelia (Adeliya)  penguenlerinin aksine, imparator penguenler üreme faaliyetlerini buzul platformları üzerinde gerçekleştiriyor.

İsrail yeni katliama hazırlık yapıyor: 10 bin çadır hazırladı! Refah'a saldırı için tarih belirlendi İsrail yeni katliama hazırlık yapıyor: 10 bin çadır hazırladı! Refah'a... Haberi Görüntüle

BÖLGEDE PEK ÇOK YAVRU PENGUEN ÖLDÜ

Uzmanların açıklamasına göre, yaşadıkları koloninin bulunduğu buzul kırılır ve su onlara ulaşırsa tüyleri henüz gelişmemiş ve yüzmeye hazır olmayan yavru penguenler soğuktan ölüyor veya boğuluyorlar. 

Buna benzer olayların son 3 yılda sıkça yaşandığı ve bölgede pek çok yavru penguenin öldüğü aktarılıyor.

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

TURİSTİK TURLAR VE BALIKÇILIK FAALİYETLERİ DE ETKİLİYOR

Dünya Meteroloji Örgütü, Antarktika’da artan sıcaklıklar, buzul kütlelerinin parçalanması ve olağandışı yağışlar konusunda uyarıyor.

Uzmanlar Antarktika’ya yapılan turistik turların ve balıkçılık faaliyetlerinin de penguenleri risk altına aldığını belirtiyor.

İmparator penguenlerin yaşam döngüsü deniz buzu alanları bulabilmesine bağlı. Bu alanlar önümüzdeki yıllarda iklim değişikliği uzmanlarının tahmin ettiği hızla yok olursa bu tür de varlığını sürdürmekte zorlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading