Yandex Metrica

Urumçi'de karantina isyanı büyüyor: Eve hapsedilen 5 Uygur Türkü aile yangında can verdi

Urumçi'de karantina isyanı büyüyor: Eve hapsedilen 5 Uygur Türkü aile yangında can verdi

Urumçi'de karantina isyanı büyüyor. Çin'in Kovid19 tedbirlerini bahane ederek yaşadıkları apartman kompleksine kilitlediği Uygur Türkü 5 aile dün meydana gelen yangın faciasında hayatını kaybetti. Çin rejiminin apartmanı ve daireleri kilitlediği ve tam üç aydır Uygur Türklerinin dışarı çıkmasına izin vermediği iddia ediliyor.

Dünya

02.04.2024, 07:52

Urumçi'de Kovid19 sebebiyle karantinaya alınıp dışarıdan kilitlenen evde çıkan yangında 5 aileden 44 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yangında hayatını kaybeden 5 Uygur Türkü aileden biri

Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Haberi Görüntüle

APARTMAN KİLİTLENDİĞİ İÇİN YANGINDAN KAÇAMADILAR

Dün merkez ilçe Tiaşan'da saat 18.00'de bir apartman kompkeksinde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin üç saatte söndürürebildiği yangın esnasında apartman sakinlerinin içeride kilitli olduğu iddia ediliyor. 

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: Esir takası olacak mı? İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: Esir takası olacak mı? Haberi Görüntüle

3 AYDIR KARANTİNADALAR

Apartman girişinin ve dairelerin Çin rejimi tarafından demir  kilitlerle kapatıldığı ve burada yaşayan Uygur Türklerinin Kovid19  tedbirleri kapsamında evlerine hapsedildiği iddia ediliyor.

Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Haberi Görüntüle

KOVİD19 BAHANE  Mİ?

Uluslararası Doğu Türkistan STK'lar Birliği Çin rejiminin 3 aydır karantina bahanesiyle Uygur Türklerini evlerine hapsettiğini öne sürüyor.

Kovid19 tedbirlerinin bahane edildiğini iddia eden Uygur Türkleri Çin rejimini protesto ediyor. Çin Ağustos ayından bu yana "sıfır vaka" olarak alandırılanKovid19 tedbirlerini uygulamaya devam ediyor. Çin'in katı uygulamaları Urumçi'deki facianın ardından daha sert şekilde eleştirilmeye başlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading