Yandex Metrica

Ünlü yazar Salman Rüşdi'ye bıçaklı saldırı! Menajeri son durumunu açıkladı: Saldırganın kimliği belli oldu

Ünlü yazar Salman Rüşdi'ye bıçaklı saldırı! Menajeri son durumunu açıkladı: Saldırganın kimliği belli oldu

Şeytan Ayetleri kitabıyla tepki çeken yazar Salman Rüşdi, ABD'de katıldığı bir panelde konuşma yaparken bıçaklı saldırıya uğradı. Salman Rüşdi’nin son durumunu menajeri anlattı. New York polis de bıçaklı saldırganının kimliğini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 19:40

ABD'nin New York eyaletinin kuzey batı bölgesindeki Chautauqua Enstitüsü'ne konferans için giden "Şeytan Ayetleri" kitabının yazarı Selman Rüşdi dün bıçaklı saldırıya uğradı.

ABD'de Temyiz Mahkemesi Trump'ın talebini reddetti: Dava duruşması ertelenmedi ABD'de Temyiz Mahkemesi Trump'ın talebini reddetti: Dava duruşması ertelenmedi Haberi Görüntüle

ÖNCE YUMRUKLANDI SONRA BOYNUNDAN BIÇAKLANDI

Rüşdi, siyah giyimli ve maskeli bir kişinin "yumruklanması ve boynundan bıçaklanması" sonucu yere düştü, erkek olduğu belirtilen saldırganın yakalandığı bildirildi. New York Valisi Kathy Hochul, bıçaklama esnasında çok kan kaybeden Rüşdi'nin hayatta olduğunu ve "gerekenin yapıldığını" söylendi.

1980'lerde yazdığı Şeytan Ayetleri kitabıyla İslam dünyasının tepkisini çeken Rüşdi hakkında, o dönemin İran lideri Ayetullah Humeyni tarafından ölüm fetvası verilmişti. Hint asıllı bir ailenin oğlu olan Rüşdi', 2008'de Kraliçe II. Elizabeth tarafından şövalyelik unvanına layık görülmüştü.

Eli işte gözü oynaşta… Meclis'te aşk kokusu! Gay başbakan sosyal medyada gündem oldu Eli işte gözü oynaşta… Meclis'te aşk kokusu! Gay başbakan sosyal... Haberi Görüntüle

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Buffalo kentine yakın Chautauqua Enstitüsü'nde konferans vermek için sahneye çıktığı esnada Rüşdi'ye saldıran kişinin, 24 yaşındaki Hadi Matar isimli şahıs olduğu öğrenildi. New Jersey'in Fairview semtinde ikamet ettiği belirtilen Matar'ın, Rüşdi'ye saldırı planı çerçevesinde yaklaşık 7 saat uzaklıkta, New York'un Kanada sınırı yakınlarındaki Chautauqua Enstitüsü'ne gittiği kaydedildi.

İran tiyatrosu hızlı bitti: Operasyonların devamı gelmeyecek İran tiyatrosu hızlı bitti: Operasyonların devamı gelmeyecek Haberi Görüntüle

EVİNDE ARAMA YAPILDI

24 yaşındaki Hadi Matar'ın New Jersey'nin Fairview kasabasındaki evinde polis arama yaptı. FBI ve polisin evde yaptığı arama ve inceleme akşam geç saatlere kadar sürdü.

Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Haberi Görüntüle

10 KEZ BIÇAKLADI

Rüşdi'yi, biri boynundan olmak üzere yaklaşık 10 kez bıçaklayan Matar'ın konferans salonundan kelepçe takılarak en yakın polis karakoluna götürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Haçlı ordusu İsrail için tek yürek! İran İHA'larını ABD, İngiltere ve Ürdün düşürdü! Haçlı ordusu İsrail için tek yürek! İran İHA'larını ABD, İngiltere... Haberi Görüntüle

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan Rüşdi'nin tedavisinin, yaklaşık 40 dakika mesafede, Pensilvanya sınırları içerisindeki UPMC Hamot Surgery Center Hastanesi'nde devam ettiği kaydedildi.

ABD'den yerli savaş uçağı KAAN incelemesi: Türklere sakın bulaşmayın ABD'den yerli savaş uçağı KAAN incelemesi: Türklere sakın bulaşmayın Haberi Görüntüle

MENAJERİ SON DURUMUNU AÇIKLADI

New York Times'a yazılı açıklamada bulunan Rüşdi'nin menajeri Andrew Wylie, Hint asıllı yazarın dün geç saatlerde ameliyattan çıktığı ancak hala solunum cihazına bağlı olduğu ve konuşamadığı bilgisini paylaştı. Wylie, "Haberler iyi değil." diyerek yaptığı açıklamada, Salman Rüşdi'nin durumu hakkında "Muhtemelen bir gözünü kaybedecek. Kolundaki sinirler kopmuştu. Bıçak isabet eden karaciğeri de hasar görmüş." ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading