Yandex Metrica

Ünlü doktor Mehmet Öz 'ajan' suçlamalarından bunalınca havlu attı: Türk vatandaşlığını bırakacağım

Ünlü doktor Mehmet Öz 'ajan' suçlamalarından bunalınca havlu attı: Türk vatandaşlığını bırakacağım

Pensinvanya eyaletinden senatör seçilmeye hazırlanan ABD'nin en ünlü doktoru Mehmet Öz, hakkında yürütülen 'Türkiye ajanı' yaftasından bunalmış görünüyor. Öz, senatör seçildiği takdirde Türk vatandaşlığını bırakacağını açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 18:59

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den siyasete girmeye hazırlanan ünlü Türk doktor Mehmet Öz, Pensilvanya eyaletinden senatör seçildiği takdirde Türk vatandaşlığını bırakacağını açıkladı. 

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Öz, şunları kaydetti: "Çifte vatandaşlığım kampanyadaki dikkatimi dağıttı. Hasta anneme bakmak için bunu sürdürdüm, ancak ailemle birkaç hafta süren görüşmelerden sonra bir sonraki ABD Pensilvanya senatörü olarak yemin etmeden önce sadece ABD vatandaşı olacağım."

Televizyonda yaptığı sağlık problemleri sayesinde ABD'nin en popüler doktorlarından biri olan Mehmet Öz, senatör adaylığını açıkladığı günden beri çeşitli suçlamalarla rakiplerinin baskısı altındaydı. 

İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' Haberi Görüntüle

FETÖ'CÜLERİN HEDEFİNDEYDİ 

FETÖ'nün akıl hocalarından Michael Rubin, senatör seçildiği takdirde Öz'ün Türkiye adına çalışabileceğini dile getirmiş, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in manevi oğlu Enes Kanter ise "Öz seçilirse Erdoğan'ın eli Senato'da olacaktır. Erdoğan ne isterse Öz onu yapacaktır" demişti. 

Öz'ün Türkiye'ye olan seyahatleri ve katıldığı etkinlikler bile aleyhinde suçlama konusu yapılınca pes eden Mehmet Öz, senatör seçildiği takdirde Türk vatandaşlığından çıkacak. Öz, alzaymır hastalığıyla boğuşmakta olan annesiyle ilgilenmek için sık sık Türkiye'ye gittiğini, Türk vatandaşlığını bu nedenle bırakmak istemediğini söylemişti. 

Kendisine yönelik "Erdoğan'ın ajanı olacak" suçlamaları Öz'ü Fetullah Gülen konusunda da açıklama yapmaya zorlamış ve Öz geçtiğimiz günlerde, "Fetullah Gülen'in 15 Temmuz darbesine karıştığına ilişkin elde ikna edici bir delil yok. Bence Gülen'e dokunulamaz. O Pensilvanya'da kalacak" demişti. 

Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası olmasına izin vermeyeceğiz' Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası... Haberi Görüntüle

DOKTOR MEHMET ÖZ KİMDİR?

11 Haziran 1960 Cleveland doğumlu Mehmet Öz, tıp eğitimi almasına rağmen ününü TV sunuculuğuna borçlu. Öz, babasının görev yaptığı Cleveland'da doğdu. Harvard Üniversitesi'nden mezun oldu. Kliniksel uzmanlık alanları kalp cerrahisi, kalp kapakçığı, aort cerrahisi, yetişkin kalp nakli, mekanik kalp yardımcılığı ve koroner by-pastır. Televizyonda yıllarca 'DR. OZ Show' adıyla bir sağlık programı hazırlayıp sunan Prof. Öz, Columbia Üniversitesi’nde başkan yardımcılığı da yaptı.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading