Yandex Metrica

Üniversite kabullerinde rüşvet skandalı! 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Üniversite kabullerinde rüşvet skandalı! 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi

ABD'nin konuştuğu akademik yolsuzlukla ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Ülke genelinde üniversite kabullerinde öğrencilerden rüşvet almak ve üniversite yetkililerine rüşvet vermekle suçlanan William 'Risk' Singer, 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dünya

23.01.2024, 22:16

ABD tarihinin en büyük akademik yolsuzluklarından birini konuşuyor. Ülke genelinde üniversite kabullerinde öğrencilerden rüşvet almak ve üniversite yetkililerine rüşvet vermekle suçlanan William "Rick" Singer' 3 yıl 6 ay hapis cezasına çaprtırıldı.

Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Haberi Görüntüle

CEZA-İ İNDİRİM UYGULANDI

Savcılık tarafından 6 yılla cezalandırılan Singer'ın ABD'nin en büyük akademik yolsuzluklardan biri olan  "Varsity Blues" skandalının aydınlatılmasında yardımcı olması nedeniyle ceza-i indirim uygulanarak 3 yıl 6 ay hapis cezası verildiği aktarıldı.

Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Ankara kilit rol oynadı: ABD, İran'ın saldırı yapacağını Türkiye'den öğrendi Haberi Görüntüle

10 MİLYON DOLAR TAZMİNAT ÖDEYECEK

Öte yandan Singer'ın, ABD'nin zengin ve ünlü ailelerinin çocuklarını önde gelen üniversitlere yasa dışı yollarla yerleştirilmesine ilşkin davada federal hükümete 10 milyon dolar tazminat ödemesine hükmedildi.

Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

2018 yılında başlayan soruşturma kapsmaında, Yale Üniversitesi futbol antrenörünün bir öğrenciyi üniversiteye kabulü için rüşvet aldığı ortaya çıktı. İddialarla ilgili Singer hakkında başlatılan soruşturmada mahkemeyle iş birliği yoluna giden antrenör, Singer'ın öğrencilerle yasa dışı şekilde üniversite alımı için yaptığı toplantı ve telefon görüşmelerini kayıt altına aldı.

Kuzey Kore meydan okudu! Süper büyük savaş başlıklı seyir füzesi ile uçaksavar füzesini test etti Kuzey Kore meydan okudu! Süper büyük savaş başlıklı seyir füzesi... Haberi Görüntüle

SINGER 2019 YILINDA SUÇLAMALRI KABUL ETTİ

William "Rick" Singer, 2019'da açılan davada, kendisine yöneltilen şantaj, kara para aklama, dolandırıcılık için komplo kurma ve adaleti engelleme suçlarını kabul etmişti.

ABD’nin aydınlatılan en büyük akademik yolsuzluğu olarak anılan “Varsity Blues” skandalında, Singer’in, çocuklarını ülkenin önde gelen üniversitelerine kaydettirmek isteyen ailelerden 25 milyon dolar aldığı ortaya çıkmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading