Yandex Metrica
SON DAKİKA
Uluslararası Koalisyon, Suriye'de saldırı iddialarını yalanladı ama...

Uluslararası Koalisyon, Suriye'de saldırı iddialarını yalanladı ama...

Uluslararası Koalisyon, Suriye'nin doğusundaki el-Umar ve Conco petro-doğalgaz tesislerinin yalanladığı iddialarını yalanladı ama fotoğraflara açıklama getirdi.

Dünya

23.01.2024, 21:57

Suriye’nin kuzeydoğusunda ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin desteklediği terör örgütü PYD/PKK kontrolündeki bölgelerde dün 2 büyük patlama meydana geldi.

Koalisyon Güçleri’nin konuşlandığı el-Umar ve Conco Petrol-doğalgaz tesislerinde meydana gelen patlamanın ardından tesislerden ateş yükseldiğini gösteren fotoğraflar sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

Yerel aktivistler, söz konusu tesislerden gelen patlama sesinin İran destekli milis grupların saldırıları sonucunda meydana geldiğini bildirdi.

KOALİSYON YALANLADI

Patlama sonrası sosyal medyada yayılan iddiaların ardından twitter aracılığıyla bir açıklama yayımlayan Uluslararası Koalisyon Güçleri Sözcüsü Colonel Wayne Marotto, saldırı iddialarını yalanladı.

Sosyal medyada, saldırı haberlerini yalanlayan Marotto, yerel kaynaklardan Deyr-i Zor 24’e yaptığı açıklamada ise yayımlanan fotoğrafların doğruluğunu kabul etti.

Marotto, açıklamasında, el-Umar ve Conco tesislerinden yükselen ateş ve dumanın, söz konusu tesislerin yakınında DEAŞ terör örgütünün geride bıraktığı patlayıcıların imha edilmesinden kaynaklandığını sözlerine ekledi.

İRAN DESTEKLİ MİLİSLER TEHDİT ETTİ

Öte yandan, Irak’ta faaliyet gösteren İran destekli milis gruplardan Liva Ketaib Hizbullah örgütü, geçtiğimiz hafta ABD’nin Irak ve Suriye’deki milislere düzenlediği saldırının intikamını alacağı tehdidinde bulundu.

Fars News haber ajansına açıklama yapan Örgüt Sözcüsü Muhyiddin Muhammed, “ABD’ye meydan okuması ve Irak’ta kuvvet barındırmaya devam etmesi halinde direnişin silah gücünü göreceğini söylemiştik. Bu kuvvetlerin Irak’taki varlığı gayrimeşrudur. Onları, sürpriz saldırılara dair uyarıyoruz” dedi.

ABD’ye ait F-15 ve F-16 savaş uçakları, geçtiğimiz hafta Irak ve Suriye’deki İran destekli milis grupların mevzilerini bombalamıştı.

Bombardıman talimatını bizzat verdiğini belirten ABD Başkanı Joe Biden ise söz konusu milislerin ABD kuvvetlerine düzenlediği saldırılardan İran’ı sorumlu tutmuştu.

ABD’nin suçlamalarına cevap veren İran’ın BM Daimi Temsilcisi Mecid Taht Revanci, Tahran’ın söz konusu saldırılarla alakası olmadığını iddia etmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading