Yandex Metrica

Ukrayna’dan kritik tahıl koridoru açıklaması! Türkiye detayı dikkat çekti

Ukrayna’dan kritik tahıl koridoru açıklaması! Türkiye detayı dikkat çekti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski yaptığı açıklamada "BM ve Türkiye ile Karadeniz Tahıl Anlaşması'na 'anlaştığımız gibi devam edeceğiz' " ifadelerini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 20:00

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini açıklamasının ardından açıklama yaptı. Zelenski, "Türkiye ve BM ile tahıl anlaşmasına anlaştığımız gibi devam edeceğiz" dedi.

Moskova, geride bıraktığımız günlerde Kiev'in Kırım açıklarında Rusya'nın Karadeniz Filosu'na yönelik saldırılarını gerekçe göstererek tahıl koridoru anlaşmasından çekildiklerini duyurmuştu.
Bu gelişmenin ardından Türkiye devre girmiş, Rusya'ya tahıl koridorunun insani önemini vurgu yapmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Rus mevkidaşı Şoygu ile görüşerek, tahıl sevkiyatı inisiyatifinin askıya alınması kararının yeniden değerlendirilmesini beklediklerini iletti.

Myammar'da Cunta karşıtları kurşuna dizildi: İşte ölümcül pusudan görüntüler Myammar'da Cunta karşıtları kurşuna dizildi: İşte ölümcül pusudan görüntüler Haberi Görüntüle

"ANLAŞTIĞIMIZ GİBİ DEVAM EDECEĞİZ"

Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken Kiev'den Türkiye vurgulu dikkat çeken bir açıklama geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy yaptığı açıklamada "BM ve Türkiye ile Karadeniz Tahıl Anlaşması'na 'anlaştığımız gibi devam edeceğiz' " ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading