Yandex Metrica

Ukrayna'ya yeni Bayraktar TB2'ler gitti, tank sayısı ise 200'ü geçiyor! İşte son dakika listesi

Baykar, Rus saldırısı altındaki Kiev'e yeni Bayraktar TB2 SİHA'lar gönderdi. Çarpıcı gelişmeyi Ukrayna Askerî İstihbarat Kurumu duyurdu. Önümüzdeki günlerde bu Ukrayna'ya ulaşması beklenen tank sayısı ise 200'ü geçti.

Dünya

23.01.2024, 20:21

Ruslar Ukrayna topraklarına yönelik kapsamlı taarruz hazırlıklarına hız verirken Ukrayna ordusu ise bir yandan doğu ve güney cephelerde işgalcileri püskürtmeye çalışırken aynı zamanda diğer ülkelerden yardım temin etmek için uğraş veriyor. 

Yoğun ölçüde tanksavar ve hava savunma sistemlerinin ulaştığı Ukrayna şimdi ABD ve Avrupa'dan gelecek tankları bekliyor. Leopard tanklarının üçüncü ülkelerden Kiev'e gönderilmesine onay vermeyi haftalardır sürüncemede bırakan Berlin sonunda hem müttefiklerin tank sevkiyatına onay verdi hem de kendi envanterindeki tanklardan da Ukrayna'ya yardım edeceğini duyurdu. 

Kanser sessizliği! Kraliyet ailesinde neler oluyor? Prens William ve oğlu ilk kez görüntülendi! Kanser sessizliği! Kraliyet ailesinde neler oluyor? Prens William ve oğlu... Haberi Görüntüle

TANK SAYISI 200'Ü GEÇİYOR

Almanya önümüzdeki günlerde Ukrayna ordusuna 14 adet tank yollayacak. Bunun yanında diğer ülkelerin gönderileceğini taahhüt ettiği tankların sayısı 200'ü geçiyor. Buna göre, Ukrayna'ya tank göndermek için harekete geçen ya da sevkiyat hazırlığını sürdüren ülkeler listesi şöyle oluştu:

  • İngiltere: 14 tane Challenger 2
  • Polonya: 14 tane Leopard 2A4
  • Almanya: 14 tane Leopard 2A6
  • Portekiz: 4 tane Leopard 2A6
  • Estonya: 53 tane Leopard 2A4
  • Norveç: 8 tane Leopard 2A4
  • Finlandiya: 14 tane Leopard 2A4
  • İsveç: Bilinmeyen sayıda Leopard 2A5s
  • Hollanda: 18 tane Leopard 2A6
  • Danimarka: 6 tane Leopard 2A5
  • Slovakya: 30 tane T72
  • ABD: 31 tane Abrams 
500.000 asker gönderilmezse: Kıyamet çok yakında: Tükendik... 500.000 asker gönderilmezse: Kıyamet çok yakında: Tükendik... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'YA 2 SİHA DAHA GİTTİ

Karada bu hazırlıklar sürerken Ukrayna ordusu hava gücünü de Türk SİHA'sı Bayraktar TB2 ile teçhiz ediyor. Şimdiye dek 50'den fazla TB2 edindiği sanılan Ukrayna'nın Baykar'dan 2 adet daha SİHA teslim aldığı ortaya çıktı. 

Ukrayna Askerî İstihbaratı (GUR), Türkiye'den 2 adet daha SİHA aldıklarını bildirdi. GUR'dan yapılan açıklamada, Baykar şirketinin Ukrayna halkının işgalcilerden korunmasına yardımcı olmak amacıyla 2 SİHA'yı ücretsiz verdiği belirtildi. GUR sözkonusu duyuruyu şöyle noktaladı: 

"Devletimizin en zor zamanlarında verdiği tavizsiz ve sürekli destek için Baykar firmasına sonsuz minnettarız."

İran'ı vurmaya hazırlanan İsrail'i durduran telefon: Bu gece değil İran'ı vurmaya hazırlanan İsrail'i durduran telefon: Bu gece değil Haberi Görüntüle

FABRİKA İÇİN TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM

Öte yandan Baykar'ın Ukrayna'da faaliyete geçirmeye hazırlandığı tesise ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasil Bodnar, "Bugüne kadar tüm yasal çerçeve oluşturuldu, uluslararası anlaşmalar zaten onaylanmıştı... Şu anda Ukrayna’da faaliyet gösteren bir şirket var, fiziki projesinin hazırlıklarını tamamladı. Baykar ile ortak tesis önümüzdeki iki yıl içinde faaliyete geçecek ve Ukrayna bileşenleri ile ürünler üretmeye başlayacak" şeklinde bilgi verdi.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading