Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ukrayna savaşından tahliye edilen yetim çocuklar Türkiye'ye getiriliyor

Ukrayna savaşından tahliye edilen yetim çocuklar Türkiye'ye getiriliyor

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş nedeniyle tahliye edilen yetimhanelerde kalan 185 çocuk ile bakım personeli Türkiye'ye getirilecek.

Dünya

23.01.2024, 19:02

Rusya-Ukrayna savaşı bir ayı geride bıraktı. İnsani felaketin yaşandığı Ukrayna'da halk evlerinden olurken farklı ülkelere göç etmeye başladı. Ukrayna'dan tahliye edilen yetim çocukların nerede barınacağı belli oldu.

Ukrayna'daki savaştan etkilenen yetimhanede kalan çocukların Polonya'ya tahliyesi sağlandı. Ukrayna devleti, özellikle yetimhanelerde bulunan çocukların tahliyesi hakkında diğer devletler ile yaptığı görüşmeler kapsamında Türkiye ile de temasa geçti.

Sırbistan'dan ABD ve İngiltere iddiası: Moskova'daki terör saldırısını biliyorlardı Haberi Görüntüle

YETİM ÇOCUKLAR TÜRKİYE'YE GETİRİLİYOR

Bu kapsamda, İçişleri, Dışişleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıkları ve Göç İdaresi ile görüşmeler yapıldı. Görüşmeler sonucunda Türkiye'nin yetim çocukları ve bakımlarından sorumlu kişileri kabul edeceği teyit edildi.

Terör örgütü PKK yandaşları Paris'teki havalimanını birbirine kattı: 3 yaralı Haberi Görüntüle

BU AKŞAM ANTALYA'YA UÇACAKLAR

Bunun üzerine yetimhanelerde bulunan çocuk ve bakımlarından sorumlu toplam 185 kişi, güvenlik nedeniyle önce Polonya'ya taliye edildi. 185 kişilik grup, bu akşam Polonya'dan direkt uçuşla Antalya'ya getirilecek. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading