Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ukrayna Rusya'ya 48 saat mühlet verdiğini bildirdi

Ukrayna Rusya'ya 48 saat mühlet verdiğini bildirdi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimtro Kuleba, Rusya’nın Ukrayna sınırlarındaki faaliyetlerine ilişkin açıklama yapması için 48 saat mühlet verdiklerini, aksi halde, Viyana Belgesi'ne taraf ülkeler nezdinde olağanüstü toplantı talep edeceklerini bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 22:05

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimtro Kuleba, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlere İlişkin Viyana Belgesi doğrultusunda, Rusya’dan açıklama beklediklerini söyledi.

Viyana Belgesi’ne göre, Rusya’nın Ukrayna sınırlarındaki faaliyetlerine dair detaylı açıklama yapması gerektiğine dikkat çeken Kuleba, "Rusya'dan, Ukrayna sınırlarına yakın bölgelerde ve geçici olarak işgal edilen Kırım'daki askeri faaliyetleri hakkında ayrıntılı açıklamalar yapmasını istedik. Rusya’nın yanıt vermek için 48 saati var." dedi.

Kuleba, Rusya’nın belirlenen süre kapsamında yanıt vermemesi durumunda Viyana Belgesi'nin diğer katılımcı devletlerine başvurarak olağanüstü bir toplantı düzenlenmesini talep edeceklerini duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading