Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ukrayna: Rusya, Kırım’a koridor açmak için saldırıyor

Ukrayna: Rusya, Kırım’a koridor açmak için saldırıyor

Ukrayna, Rusya'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinde tam kontrol sağlamak ve Kırım arasında karadan bir koridor oluşturmak için saldırılarını sürdürdüğünü ileri sürdü.

Dünya

23.01.2024, 22:08

 Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Komutanlığından Rusya - Ukrayna savaşın 71. gününe ilişkin yapılan açıklamada, Rus ordusunun Donetsk ve Luhansk bölgelerinde tam kontrol sağlamak ve bu topraklar ile yasa dışı ilhak edilen Kırım arasında karadan bir koridor oluşturmak için Ukrayna’nın doğu bölgesindeki saldırı operasyonlarını sürdürdüğü kaydedildi.

Rusya'dan Fransa'ya tehdit: Ukrayna'ya gönderilecek askerleriniz öncelikli hedefimiz olur Haberi Görüntüle

AZOVSTAL TESİSLERİNE SALDIRILAR ARTTI

Rus güçlerinin Mariupol’daki Azovstal tesislerine saldırılarını artırdığı, doğudaki Popasna, Kreminna ve Torske bölgelerinde şiddetli çatışmaların sürdüğü aktarılan açıklamada, Ukrayna ordusunun da Harkiv ve İzyum istikametinde karşı saldırıya geçtiği belirtildi.

Rus ordusunun kuşattığı Mariupol’daki Azovstal’da direnen Azak Taburları komutan yardımcısı Svyatoslav Palamar da Rus güçlerinin 3 gün önce girdiği Azovstal’a karadan ve havadan saldırılarını artırdığını, bölgede zorlu ve kanlı çatışmaların sürdüğünü ifade etti.

Palamar, Azovstal’da çok sayıda yaralının olduğuna dikkati çekerek Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve uluslararası toplumdan ölen askerlerin defnedilmesi için imkan sağlanması ve yaralıların kurtarılmasıyla ilgilenmelerini istedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading