Yandex Metrica

Ukrayna Rusya ile olan bağlarını temizliyor! Kiev'deki dostluk heykelinin kafası koparıldı

Ukrayna Rusya ile olan bağlarını temizliyor! Kiev'deki dostluk heykelinin kafası koparıldı

Rusya-Ukrayna savaşı 62. gününde de hız kesmeden devam ederken, başkent Kiev'de Rusya ile bağlantılı olan bütün izler ortadan kaldırılmaya başlandı. Kiev'de bulunan Rusya-Ukrayna Dostluk Anıtı artık bir anlam ifade etmediği gerekçesiyle yıkıldı.

Dünya

23.01.2024, 19:11

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş 62. gününde devam ederken, Ukrayna Rusya ile bağlarını sağlayan izleri yok etmeye çalışıyor. 

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 8 metrelik bronz Rusya Ukrayna Dostluk Anıtı, Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klichko'nun katılım gösterdiği törenle yıkıldı. 

2. Kardak krizi: Yunan medyasında Türkiye korkusu: 1996'da savaşın eşiğinden dönmüştük! 2. Kardak krizi: Yunan medyasında Türkiye korkusu: 1996'da savaşın eşiğinden... Haberi Görüntüle

DOSTLUK HEYKELİ YIKILDI 

Yıkım hakkında konuşma yapan Klichko, "Arkadaşlar, 1982 yılında başkentte sözde iki halkın dostluğu adına bronzdan yapılan ve iki işçiyi temsil eden heykelin yıkımı gerçekleşti." sözlerine yer verdi. 

Dünyanın gözü 'misilleme' saldırısına çevrildi! ABD medyası tarih verdi: İran İsrail'e ne zaman saldıracak? Dünyanın gözü 'misilleme' saldırısına çevrildi! ABD medyası tarih verdi: İran... Haberi Görüntüle

RUS İŞÇİNİN KAFASI KOPTU 

8 metrelik sözde dostluk heykelini yıkarkan manidar bir şekilde Rus işçinin kafasının koptuğunu belirten Klichko, Rusya ile ilişkili olan her şeyin yok edileceğini belirtti. 

Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu yükseltme peşinde Türkiye açık açık uyarmıştı! Miçotakis'ten küstah açıklama! Yunanistan Ege'de tansiyonu... Haberi Görüntüle

60 ANIT YIKILACAK 

Kaldırılan anıtın yerine başka bir anıt koyulacağını söyleyen Klichko, "Anıtın yerine yeni bir projeyi imzaladım ve Kiev Belediyesi yakındaki oturumda konuyu değerlendirecek. Kiev’de Rusya ve Sovyetler ile alakası olan 60 civarında anıtı yıkacağız. Rusya ile ilişkili 460’dan fazla caddenin de ismi değiştirilecek." diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading