Yandex Metrica

Ukrayna ordusu Rusya sınırında tetikte bekliyor! Çatışma hazırlığı yapılıyor

Ukrayna ordusu Rusya sınırında tetikte bekliyor! Çatışma hazırlığı yapılıyor

Ukraynalı askerler Donbas'ın Stanitsia Luganska cephesinde gün boyu devriye geziyor. Olası bir Rus saldırısına karşı tetikte olan askerler, bölgede düzenli olarak devriye düzenliyor ve dürbünlerle bölgeyi gözetliyor.

Dünya

23.01.2024, 18:41

Ukrayna'nın Rusya ile sınır olan Donbas bölgesinde bulunan Stanitsia Luganska cephesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ara vermeden sürekli devriye geziyor. 

Ukrayna ordusu ile Rus destekli ayrılıkçılar 2014 yılından beri çatışma içinde oldukları Stanitsia Luganska kasabası yakınlarındaki cephe, Donbas'ın Lugansk bölgesinde yer alıyor. 

Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker hayatını kaybetti Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker... Haberi Görüntüle

RUS AYRILIKÇILAR SİVİLLERE SALDIRIYOR

İki ay önce Rus destekli ayrılıkçıların saldırısı sonucu bölgedeki evlerin zarar gördüğü ve bu yüzden bölge halkının evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi. 

Gün içinde çatışma yaşanmazken, 79. Hava Taarruzu Tugayına bağlı Ukraynalı askerler düzenli olarak devriye geziyor, bölgeyi gözetliyor. 

Soykırım ve kıtığın gölgesinde Ramazan Bayramı! Gazze'de buruk sevinç! Soykırım ve kıtığın gölgesinde Ramazan Bayramı! Gazze'de buruk sevinç! Haberi Görüntüle

SINIRDA HAREKETLİLİK ARTTI 

Son dönemde Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim zirveye çıkmışken, İki ülke sınırındaki askeri hareketlilik te bu oranda artış gösterdi. 

Müttefiklerin arası açıldı! İsrail ile ABD arasında İran krizi: Hayal kırıklığına uğrattınız! Müttefiklerin arası açıldı! İsrail ile ABD arasında İran krizi: Hayal... Haberi Görüntüle

GERGİNLİK TÜM DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKTİ 

Bölgedeki gerginliğin savaşa dönmemesi için NATO, AB, ABD ve Türkiye gibi ülkeler diplomatik girişimlerde bulunurken, askeri hareketlilik tüm dünya tarafında dikkatle gözlemleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve Sünni toplumu temsilcilerini kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve... Haberi Görüntüle

ABD UKRAYNA'YA SEVKİYAT YAPIYOR

ABD'nin Kiev Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'ya gönderilen yardımını ilk sevkiyatının ulaştığı bildirildi. 

Yapılan sevkiyatta mühimmat da dahil olmak üzere 200 bin pounda yakın yardım malzemesi olduğu belirtildi. 

Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price açıklamasında, “ABD, Ukrayna'ya geçen yıl, şimdiye kadarki herhangi bir yıldan daha fazla güvenlik yardımı sağladı. Geçen yıl, Ukrayna'ya 650 milyon dolarlık savunma ekipmanı ve ilgili hizmetler taahhüt ettik” ifadelerini kullandı.


Loading