Yandex Metrica
SON DAKİKA

Ukrayna ordusu Rus gemilerini vurdu! Boğazı'da roketatarlı Rus askeriyle gündeme gelmişti

Ukrayna ordusu, Azak Denizi'nde kuşatma altındaki Berdyansk limanında bekleyen 3 Rus çıkartma gemisini vurdu.  Gemilerden biri yanıp batarken, 2 tanesi de büyük hasar aldı. Caesar Kunikov adlı gemi Rus uçağının düşürüldüğü 2015 yılında İstanbul Boğazı'ndan geçerken üzerinde duran roketatarlı Rus askeriyle gündeme gelmişti.

Dünya

14.02.2024, 20:56

Rusya-Ukrayna savaşında 1 ay geride kalırken bölgeden ilginç haberler gelmeye devam ediyor. Ukrayna ordusu, Berdyansk limanında bekleyen çıkarma gemilerinden Orsk, Torçka füzelerinin isabet alması sonucu yanarak battı.

Ukrayna donanması çarşamba günü, ''İşgalcilerin Orsk büyük çıkartma gemisi Rusya'nın ele geçirdiği Berdyansk limanında yok edildi'' açıklamasında bulundu.

Paylaşılan görüntülerde limandan dumanlar yükseldiği görüldü.

Biden’ın yanında Filistine destek verdi! İrlanda Başbakanı istifa kararı aldı! Haberi Görüntüle

AĞIR HASAR ALDILAR

"Novocherkassk" and "Caesar Kunikov" gemileri ise limandan uzaklaşarak son anda yanmaktan kurtuldu. Fakat bu gemilerin de hasar aldığı ve görev yapamaz durumda olduğu belirtiliyor.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 6. Ortadoğu turuna çıktı: İsrail son... Haberi Görüntüle

UYDU GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

ABD merkezli teknoloji firması Maxar, Ukrayna ordusunun, işgal altındaki Berd-Yansk Limanı'nda vurduğunu açıkladığı Rusya'ya ait çıkarma gemisinin uydu görüntülerini paylaştı.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri perşembe günü Rusya'ya bağlı çıkarma gemisini imha ettiklerini açıklamıştı. Ukrayna Donanmasının sosyal medya hesabından yanan geminin görüntüleri paylaşılmıştı.

İşkenceye bayıldım! Sağlık çalışanından ölüm çağrısı! ABD'li hemşire ateşkes afişlerini... Haberi Görüntüle

BOĞAZDAN GEÇERKEN ROKETATARLI ASKERLE GÜNDEM OLMUŞTU

Caesar Kunikov gemisi, Rus uçağının düşürüldüğü 2015 yılında İstanbul Boğazı'ndan geçerken üzerinde duran roketatarlı Rus askeriyle gündeme gelmişti.

Sözkonusu Rus denizcisi İstanbul'a doğru RPG rotetatar kaldırırken görüntülenmiş, bu tehdit uzun süre gündemde kalmıştı.

DEAŞ'tan Putin'e gözdağı! Tehdit mesajı yayınladı: Yeni katliam yakında Haberi Görüntüle

BİN 500 TON KARGO TAŞIYABİLİYOR

Rusya devlet medyası TASS, Orsk'un bölgeye gönderilmesini 'çok büyük bir olay' olarak nitelendirmiş ve ''Karadeniz'de lojistik olarak yeni fırsatlar oluşturduğunu'' ifade etmişti.

Gemi, bin 500 ton kargo taşıyabiliyordu.

Amaç ABD kamuoyunu etkilemekti! İsrail'in trol ordusu ifşa oldu Haberi Görüntüle

GEMİ FİLOSUNA TAKVİYE YAPIYOR

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'nın Azak Denizi'nde gemi filosuna takviye yaptığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının Facebook hesabından yapılan açıklamada, Rus birliklerinin başkent Kiev'in ablukası ve Donetsk ile Luhansk bölgelerinin idari sınırlarına erişim gibi ana hedeflerine ulaşamadığı kaydedildi.

Rus birliklerinin işgal ettikleri Kırım ile Donetsk bölgesi arasında kara koridorunun oluşturulmasında kısmen başarı elde ettiği belirtilen açıklamada, “Düşman, Azak Denizi'nde gemi filosunu artırıyor. Küçük bir mayın tarama gemisi 'Valentin Pikul', bir füze gemisi 'Naberejnye Çelnyi' ve iki çıkarma gemisinin Kerç Boğazı'ndan kuzey yönüne geçtiği kaydedildi.” bilgisi verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading