Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ukrayna ordusu Donetsk'i vuruyor! Rusya ile savaş her an patlayabilir!

Ukrayna ordusu Donetsk'i vuruyor! Rusya ile savaş her an patlayabilir!

Rusya'nın 92 binden fazla asker yığdığı işgal bölgesi Donetsk'e Ukrayna ordusu füze yağdırıyor. İyice ısınmış durumdaki cephe hattı her an patlayabilir!

Dünya

23.01.2024, 18:23

Ukrayna topraklarındaki ayrılıkçı Rus yanlılarının desteğiyle Rusya tarafından işgal edilen Donetsk'te namlular yine ateşlendi. Ukrayna sınır hattıyla işgal bölgelerine konuşlanmış 92 binden fazla Rus askerinin her an bir saldırıya kalkışabileceğinden endişe ediliyor. 

NATO desteğiyle bölgedeki tahkimatını hızlandıran Ukrayna ordusu ise işgalcilerin tacizlerine çok namlulu roketatar sistemleriyle cevap veriyor. Bu sabah Rus işgali altında bulunan Donetsk'teki Dokuchajevsk bölgesine Ukrayna ordusu tarafından füze atışları yapıldı. 

Hapisten çıktı, ülkenin başına geçti, Fransa'yı kovmaya hazırlanıyor Haberi Görüntüle

GÖRÜNTÜ BU SABAH ÇEKİLDİ


Gerilimin had safhada olduğu bölgede Ukrayna ordusuna ait Bayraktar TB2 SİHA'lar da keşif görevlerini sürdürüyor. Kiev yönetimine destek vermek üzere bölgede faaliyet yürüten Amerikalı subaylar ise olası harekât planları üzerinde çalışmaya devam ediyor. Pentagon, Ukrayna'nın talebiyle bu ülkeye çok sayıda tank, obüs ve zırhlı araç sevkiyatı gerçekleştirmişti. 

ABD basınında dikkat çeken TB2 yorumu: Savaşta durumu tersine çevirdi Haberi Görüntüle

SINIRA DEV YIĞINAK

Ukrayna ordusunun tespitlerine göre Rusya'nın sınır hattına sevk ettiği askeri yığınak şu unsurlardan oluşuyor: En az 40 taburdan oluşan 92 bin personel, 1200 tank, 2900 zırhlı taşıyıcı/muharebe aracı, 28 füze bataryası, 1600 top, 330 savaş uçağı, 240 helikopter. Denizde ise 75 gemi ve 6 adet denizaltı bulunuyor. 

Ukrayna istihbaratı geçtiğimiz günlerde Rusya'nın ocak ayı sonuna kadar bir savaş başlatmayı planladığını duyurmuştu. Ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Ukrayna ve Rus vatandaşlarından oluşan bir cuntanın Kiev'de darbe yapmaya hazırlandığını açıklamıştı. 

Sırbistan'dan ABD ve İngiltere iddiası: Moskova'daki terör saldırısını biliyorlardı Haberi Görüntüle

MOSKOVA İDDİASI: 3 AJAN YAKALADIK

Bu arada Rusya tarafı ise ilginç bir görüntü paylaştı. Ukraynalı 3 istihbarat görevlisinin Kırım'da televizyon kulesini, radyo merkezi direğini ve Rus güvenlik servisine ait gaz türbin santralini havaya uçurmayı planladığını duyuran Moskova, yakalandığını duyurduğu '3 ajan'ın sorgu görüntülerini yayınladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading