Yandex Metrica

Ukrayna ordusu atağa kalktı: Harkov cephe hattında adım başı Rus cesedi var

Ukrayna ordusu atağa kalktı: Harkov cephe hattında adım başı Rus cesedi var

Ukrayna ordusu çok namlulu roketatar ve obüsleri iyi kullanarak sahada ilerlemeye başladı. Harkov'da Rus ordusu her geçen gün biraz daha geriliyor. Kuşatma altındaki Mariupol'de bile direniş var.

Dünya

20.03.2024, 10:20

Ukrayna askerleri Harkov bölgesinde Rus ordusunu püskürtüyor. Topçu roketleri, obüsler, güdümlü tanksavar silahları ve hatta patlayıcı yüklenmiş mini drone'lar bölgede son birkaç gündür Rus 'avlıyor'. 

Düşman hattına taarruz için obüs ve topçu roketlerini sıklıkla kullanan Kiev'e bağlı kuvvetler, Sovyet döneminden kalma D-20 obüslerini ateşliyor. 

Ordu kaynakları, insansız hava araçlarından elde ettikleri bilgiler sonucunda atışlarda -obüslerin oldukça eski olmasına rağmen- yüksek isabet sağladıklarını söylüyor. Askerlere göre, obüs ve drone işbirliği sahada mükemmel çalışıyor.

Ukraynalılar yakında Amerikan M777 obüslerini de envantere dahil edecek. ABD yardımı kapsamında bu ülkeye yollanan modern top sistemleri Donbass yakınlarına getirildi ve Ukrayna askerlerinin eğitim atışları bölgede devam ediyor. 



Harkov hattından son yansıyan görüntüler, topçu roketleri ve obüs atışlarının ardından özellikle Veselego bölgesinde çok sayıda Rus kamyonetinin yandığını gösterdi. Araçların yakıt ve mühimmat taşıdığı belirtiliyor. 

Görüntülerden birinde bir Ukrayna askeri ise havalandırdığı mini drone ile siper içindeki Rus askerini imha ediyor. Mini drone'un altına takılmış ufak bir mühimmatı hassas bir hesaplamayla havadan bırakan Ukraynalı asker, o anları saniye saniye kaydetti. 

Bu arada kuşatma altındaki Mariupol'de de direniş tüm zorluklara rağmen devam ediyor. Rusların harabeye çevirdiği kentte Ukrayna askerlerinin Azovstal tünellerinden çıkarak Rus ordusuna pusu kurduğu görüntüler Ukrayna ordusuna yakın sosyal medya hesaplarında yayınlandı. 

Cephe hattından gelen bilgiler Ukrayna kuvvetlerinin her geçen gün Rusları daha baskıladığını ve artık taarruz pozisyonunda olduklarını gösteriyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading