Yandex Metrica

Ukrayna'nın First Lady'si Olena Zelenska'dan Emine Erdoğan'a teşekkür

Ukrayna'nın First Lady'si Olena Zelenska'dan Emine Erdoğan'a teşekkür

Ukrayna'nın First Lady'si Olena Zelenska, Türkiye'ye getirilen Ukraynalı yetimlerle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a verdiği destek dolayı teşekkür etti. 

Dünya

23.01.2024, 19:10

Vladimir Putin'in 24 Şubat sabahı verdiği emirle Rus güçleri, Ukrayna'ya askeri operasyon başlattı. Yaklaşık 2 aydır devam eden savaşta binlerce insan hayatını kaybetti. Binlercesi de topraklarını terk edip farklı ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska, savaşta yaşadıklarını anlatırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a verdiği destek dolayı teşekkür etti. 

Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Haberi Görüntüle

''973 ÇOCUĞUMUZ TÜRKİYE'YE TAHLİYE EDİLDİ''

Ukrayna'nın First Lady'si Olena Zelenska, Türkiye'ye getirilen Ukraynalı yetimlerle ilgili olarak, "Savaş başlamadan 3 hafta önce Kiev’de Emine Erdoğan ve eşini ağırlıyorduk. Bu ziyaret, ülkelerimiz arasında tesis edilen diplomatik ilişkilerin 30. yıl dönümünde gerçekleştirildi. Çok sıcak bir görüşme yaptık. Son zamanlarda Kiev’i ziyaret eden çok sayıda Türk turist için özel olan Aziz Sofya Katedralinde Türkçe sesli rehber hizmetinin açılışını yaptık. Bunlar sadece 2 ay önce yaşansa da şu anda başka bir hayatmış gibi geliyor. Çünkü o zamandan beri hayatımız tamamen değişti." açıklamasında bulundu.

İsrail basınından olay iddia: Saldırı planı sızdı! İşte 30 Nisan'ın şifresi İsrail basınından olay iddia: Saldırı planı sızdı! İşte 30 Nisan'ın... Haberi Görüntüle

''EMİNE ERDOĞAN'A MİNETTARIM''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la savaş öncesi dönemde başlayan dostluklarının devam ettiğini ve hatta daha da güçlendiğini vurgulayan Zelenska, "Rusya 'özel operasyon' hakkında yalan söylemeye devam ederken, Emine Erdoğan Hanımefendi, Rusya’nın bize karşı başlattığı savaş sırasında video mesajını paylaşarak dayanışma ve destek gösterdi. Bunun için kendisine minnettarım." dedi.

ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir... Haberi Görüntüle

''EMİNE HANIM'A BAŞVURDUM''

Zelenska, "Çocuklarımız için güvenli bir yer aramaya başladığımızda (Ukrayna’da hiçbir yer güvenli değil, çünkü Ruslar her yere füzeyle saldırabilir), Türkiye en çok tercih ettiğimiz yerler arasında oldu. Bize bu konuda destek vermesi için Emine Hanım'a başvurdum. Ukraynalı çocukların tahliyesi için Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, Ukrayna’daki yerel yönetim temsilcileri, hayırseverler ve gönüllüler başta olmak üzere emeği geçen kalabalık bir ekibin çabalarıyla 973 çocuğumuz Türkiye’ye tahliye edildi. Kısacası Türkiye’nin desteğini sözleriyle değil eylemleriyle hissettik." şeklinde konuştu.

Savaşın devam ettiği Ukrayna'da yetimhanelerde kalan çocukların tahliyesi için başlatılan çalışma kapsamında, 185 kişilik ilk kafile yaklaşık bir ay önce Antalya'ya gelmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading