Yandex Metrica

Ukrayna'nın doğusunda 4 bölge için referandum başladı

Ukrayna'nın doğusunda 4 bölge için referandum başladı

Ukrayna'da Moskova yanlısı güçler tarafından kontrol edilen dört bölge, Rusya'ya katılmak için referandum düzenliyor. Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'da referandumun başladı. Bu sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi Salı günü sona erecek.

Dünya

23.01.2024, 19:50

24 Şubat'tan bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Putin, kısmı seferbelik ilanı etti. Putin bu kararı sonrası birçok ülkeden tepki geldi. Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Rusya'ya yeni yaptırım paketi için kolları sıvadı. 

LGBT terörüne  itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! LGBT terörüne itiraz etmenin bir bedeli var: 'Woke' akımıyla linçlenebilirsiniz! Haberi Görüntüle

AYRILIKÇI YÖNETİMLER REFERANDUM DÜZENLİYOR

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'nde, Rusya’ya bağlanmak için 23-27 Eylül tarihlerinde referandum yapılması için karar alındı. Alınan karar sonrası Ukrayna’daki ayrılıkçı yönetimler Rusya’ya katılmak için referandum düzenliyor. Bu sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi Salı günü sona erecek. Referandum yapılan bölgeler Ukrayna topraklarının yüzde 15'ini oluşturuyor. Referandum sonunda Rusya'nın ilhak kararı alması bekleniyor.

ABD ile İsrail acil görüşme: Konu olası İran saldırısı ABD ile İsrail acil görüşme: Konu olası İran saldırısı Haberi Görüntüle

SALI GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 15'ine denk gelen Luhansk, Donetsk, Herson ve Zaporijya'daki oylama Salı gününe kadar devam edecek.  Moskova, dört bölgenin hiçbirini tam olarak kontrol etmiyor. Donetsk bölgesinin yaklaşık yüzde 60'ının Rusya'nın elinde olduğu biliniyor. Savaş öncesi nüfusun çoğunun kaçtığı bölgelerdeki oylama sırasında bağımsız gözlemciler olmayacak.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’da Donbas ve bazı bölgelerde yapılan referandumların ardından Rusya’ya katılmalarıyla ilgili sürecin “hızlı” şekilde ilerleyeceğini söyledi.

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Haberi Görüntüle

UKRAYNA: SAHTE REFERANDUMLARA KARIŞANLAR YARGILANACAK

Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı, ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinde, Zaporijya ve Herson bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için yapılan referandumlara karışan herkesin cezai kovuşturmaya tabi tutulacağını ve yargı önüne çıkarılacağını duyurdu.

Rus ordusu derinden sarsıldı: Tupolev Tu-22M3 süpersonik bombardıman uçağı neden düştü? Rus ordusu derinden sarsıldı: Tupolev Tu-22M3 süpersonik bombardıman uçağı neden... Haberi Görüntüle

LAVROV: HALKLARIN KADERLERİNE KARAR VERMELERİNİ SÖYLEDİK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu hafta yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Özel askeri operasyonun en başından itibaren ve ondan önceki dönemde, halkların kaderlerine karar vermeleri gerektiğini söyledik ve mevcut durum, bu halkların kendi kaderlerinin efendisi olmak istediklerini doğruluyor." 

Sonu Ukrayna gibi olacak! Rusya basını duyurdu: ABD ve Avrupa Ermenistan'ı para ile kandırıyor Sonu Ukrayna gibi olacak! Rusya basını duyurdu: ABD ve Avrupa... Haberi Görüntüle

KULEBA: SAHTE REFERANDUMLAR HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEYECEK

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, referandum kararlarına tepki göstererek, "Sahte referandumlar hiçbir şeyi değiştirmeyecek." ifadesini kullanmıştı.

Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı: İsrail'in soykırım suçları görüşülecek Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı: İsrail'in soykırım suçları görüşülecek Haberi Görüntüle

TÜRKİYE: ENDİŞE DUYMAKTAYIZ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da referandum kararıyla ilgili "Ukrayna'nın Rus kontrolü altındaki bazı bölgelerinde tek taraflı referandumlar düzenlenmesi yönündeki girişimlerden endişe duymaktayız." açıklamasında bulunmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading