Yandex Metrica

Ukrayna ne kadar SİHA aldığını paylaştı! Ukrayna’daki Bayraktar TB2 sayısı belli oldu!

Ukrayna ne kadar SİHA aldığını paylaştı! Ukrayna’daki Bayraktar TB2 sayısı belli oldu!

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Şubat ayından beri alınan Bayraktar TB2 sayısı için bir açıklama yaptı.

Dünya

23.01.2024, 19:29

Rusya, ABD yanlısı olarak bilinen Volodimir Zelenski'nin Ukrayna Devlet Başkanı olmasının ve NATO'ya girmek istemelerinin ardından ilişkilerini askıya aldı. Giderek tırmanan gerilim önce silahlı çatışmaya sonra sınır etrafındaki topçu atışlarına ve son 4 aydır süregelen işgale kadar gitti.

Bu savaş sırasında Avrupa ve ABD, Ukrayna'ya yüklü miktarda silah, mühimmat ve lojistik destek sağladı. Fakat savaşın hemen öncesinde Türkiye ile savunma sanayii alanında bazı anlaşmalar imzalanmış ve temeller atılmıştı. Nitekim savaştan sonra da bu durum devam etti.

İsrail ordusu duyurdu: Gazze Şeridi'nde bir İsrail askeri öldü İsrail ordusu duyurdu: Gazze Şeridi'nde bir İsrail askeri öldü Haberi Görüntüle

UKRAYNA'DA BAYRAKTAR BİR FABRİKA AÇMIŞTI

Ukrayna'nın savaş öncesi Türkiye'den 12 adet Bayraktar TB2 aldığı ve 24 adet de sipariş verdiği biliniyordu. Hatta bununla da yetinmeyerek Ukrayna'da Baykar ortaklığıyla bir fabrika açarak orada da üretim yapılmasına karar verilmişti.

Fakat Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov tarafından yapılan son açıklama bazı gizli tutulan bilgiler gün yüzüne çıktı. Reznikov'un dediğine göre Ukrayna tarafından satın alınan Bayraktar TB2 sayısı 50'ye ulaştı. Buna hediye olarak verilen 1+3 adet TB2'nin dahil olup olmadığı bilinmiyor. Ancak Baykar'ın Şubat ayından beri üretim hattının büyük bir kısmını Ukrayna'ya ayırdığı doğrulanmış oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading