Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ukrayna lideri Zelenski'den Rusya'nın 3 şartına sürpriz cevap

Ukrayna lideri Zelenski'den Rusya'nın 3 şartına sürpriz cevap

Ukrayna lideri Zelenski, Rusya'nın şart koştuğu maddelere yönelik açıklama yaptı. Zelenski, Kırım ve Donbas'ın tanınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Bunu tartışabiliriz ve oradaki insanların nasıl yaşayacakları konusunda bir uzlaşma bulabiliriz' diyerek uzlaşma sinyali verdi.

Dünya

23.01.2024, 18:56

Rusya-Ukrayna savaşı 13. gününde devam ediyor. Sivillerin tahliyesi için 5 şehirde geçici ateşkes ilan edildi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın ateşkesi durdurmak için şart koştuğu üç maddeye yanıt verdi.

Teröristin kulağı neden kesik? Rusların ilginç sorgu yöntemi Haberi Görüntüle

'KIRIM VE DONBAS'IN TANINMASI KONUSUNU TARTIŞABİLİRİZ'

Zelenski, ABC News televizyonuna yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ''Kırım ve Donbas'ın tanınması konusunu tartışabiliriz. Ültimatomlara hazır değiliz. Ama olası bir çözümümüz var, bu üç nokta üzerinde bir çözüm. Ültimatomlara hazır değiliz. Ama olası bir çözümümüz var, bu üç nokta üzerinde bir çözüm. Bunu tartışabiliriz. Oradaki insanların ne şekilde yaşayacaklarına dair uzlaşabiliriz. Benim için önemli olan, bu bölgelerde Ukrayna ile birlikte yaşamak isteyen insanlar.''

Hamas'tan açıklama: 'Gazze'de ateşkes ve esir değişimi anlaşmasına ilişkin teklifi... Haberi Görüntüle

'PUTİN'İN BU SAVAŞI DURDURACAK GÜCÜ VAR'

''Putin'in konuşmaya ve diyaloğa başlamaya hazır olması gerekiyor.'' diyen Zelenski, "Bu savaşı durduracak gücü var. Bu savaşı başlatanın kendisi olduğuna inanmasa da savaşı durdurmak onun elinde olan bir şey bunu kesinlikle bilmeli" ifadelerini kullandı.

Son dakika... ABD'nin acil ateşkes ilanı ve rehine takası teklifini... Haberi Görüntüle

'PUTİN SAVAŞ SUÇLUSU'

Zelenski, 'Putin'in savaş suçlusu olduğuna inanıyor musunuz?' sorusuna "Ben bu emirleri veren herkesin ve bu emirleri yerine getiren herkesin savaş suçlusu olduğuna inanıyorum. Bugün bizim başımıza gelen yarın başkalarının da başına gelebilir. İnsanlar ölüyor. Okullar, nükleer tesisler, kreşler bombalanıyor. Ben ve ailemi öldürmek için ekipler gönderildi. Kiev'i terk etmeyeceğim.'' şeklinde yanıt verdi.

İsrail İstihbarat eski başkanından itiraf: Filistinli olsaydım savaşırdım Haberi Görüntüle

PESKOV NE DEMİŞTİ?

Daha önce Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, harekatın ne zaman sonlanabileceği yönündeki soruyu, "Ukrayna'nın bir blokta yer almayacağına ilişkin anayasal düzenlemeler yapmalılar. Kırım'ı Rusya toprağı olarak tanımaları ve Donetsk ile Lugansk'ı bağımsız devletler olarak tanımaları gerektiği konusunda da konuştuk. Hepsi bu kadar. (Bu şartlar yerine getirilirse) operasyona anında son verilecek" şeklinde yanıtlamıştı.

Kremlin, Donbass'ta ‘operasyona son verme’ şartlarını açıkladı:
♦️Ukrayna’nın tarafsız kalacağını Anayasası’na alması
♦️Kırım’ı Rusya’nın parçası olarak tanınması
♦️Donetsk ile Lugansk halk cumhuriyetlerininin bağımsızlığının tanınması


Loading