Yandex Metrica

Ukrayna lideri, Batı'yı topa tuttu: Ülkem işgal edildikten sonra yaptırımlarınıza ihtiyacımız yok!

Ukrayna lideri, Batı'yı topa tuttu: Ülkem işgal edildikten sonra yaptırımlarınıza ihtiyacımız yok!

Son dakika haberi... Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD ve NATO ülkelerinin Rusya'ya yönelik tavrı konusunda Münih Güvenlik Konferansı'nda oldukça sert bir konuşma yaptı.

Dünya

23.01.2024, 18:50

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Münih Güvenlik Konferansı'ndaki konuşmasında Batılı ülkeleri adeta bombardımana tuttu. Rusya'ya karşı 'sakinleştirme' politikasının sonuç vermediğini, bu tutumun daha önce Kırım ve Donbass'ın ilhakı ile sonuçlandığını belirten Zelenski, Rusya'ya yönelik muhtemel yaptırımların ancak Moskova saldırıya geçtikten sonra uygulanacağının söylenmesine ateş püskürdü. 

"Ülkeme ateş açıldıktan, ülkem bombalandıktan, ekonomimiz çöktükten sonra sizin yaptırımlarınıza ihtiyacımız yok" diyen Zelenski, ABD'ye istihbarat desteği için teşekkür ederken şunu ekledi: "Yine de benim en güvendiğim istihbarat kendi istihbaratımdır."

Dünyanın yıllar önce uzlaştığı kuralların artık işe yaramadığını vurgulayan Ukrayna Delet Başkanı, Avrupa güvenlik mimarisini 'aşıdan ziyade öksürük şurubu gibi' şeklinde niteledi. Avrupa'da yeni bir güvenlik sistemi inşa etmenin mümkünse milyonlarca kişi can vermeden önce gerçekleşmesi gerektiği söyleyen Zelenski, "Savaş Ukrayna'da değil, Avrupa'da yaşanıyor. Ukrayna'nın barış dilendiği zannedilmesin. Ukrayna tam 8 yıldır dünyanın en büyük ordularından birine karşı Avrupa'nın kalkanı olma işlevi görüyor" dedi. 

İsrail basınında çarpıcı analiz: 'Heniyye'nin oğullarına yapılan suikast Hamas'ın Filistin halkı arasında güçlenmesine sebep olacak' İsrail basınında çarpıcı analiz: 'Heniyye'nin oğullarına yapılan suikast Hamas'ın Filistin... Haberi Görüntüle

KENDİ TARAFINDA BİR ŞEYLER PATLATIP ATEŞ EDİYORLAR

Zelenski, Rusya'nın bir sahte bayrak operasyonu düzenleyerek Ukrayna'yı işgal etmek için bahane üreteceği iddialarına da değindi. Ukrayna lideri, "Rusya kendi tarafında bir şeyler patlatıp ateş ediyor ve bu ilk değil. 2014'ten bu yana kendi kontrol ettikleri bölgeye ateş açıyorlar. Bu üst seviyede bir alaycılık" diye konuştu.

NATO'yu Ukrayna konusunda dürüst olmaya davet eden Zelenski, "Üçüncü Dünya Savaşı'na ihtiyacımız yok" ifadesini kullandı. Zelenski, Kırım ve Donbas'ta işgal edilen yerlerin barışcıl yollarla Ukrayna'ya geri döneceğini ileri sürdü. 

Cephede yaşamını yitiren Ukrayna askerine de değinen Zelenski, "Bizi kimin öldürdüğünü biliyoruz. Bu askeri grupların kim olduğunu biliyoruz" dedi. "Ukraynalılar umudunu kaybetmiyor. Biz yaşamak istiyoruz" diyen Zelenski, "Kimseye saldırmıyoruz ama her türlü saldırıya yanıt vermeye hazırız" diye konuştu. Zelenskiy kürsüdeki konuşmasına başlamadan hemen önce, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading