Yandex Metrica

Ukrayna İngiliz füzesiyle vuruyor, Polonya ordusu harekete geçiyor! Rusya topraklarını ele geçirdiler

Ukrayna İngiliz füzesiyle vuruyor, Polonya ordusu harekete geçiyor! Rusya topraklarını ele geçirdiler

Ukrayna-Rusya savaşında inanılmaz gelişmeler yaşanıyor. Kiev destekli sabotaj timleri Rus topraklarında ilerlemeye devam ederken ordu birlikleri Rusya'yı hem top atışları hem de İngiliz füzeleriyle vuruyor. NATO eski genel sekreterinin 'Polonya' iddiası ise savaşın daha da büyüyeceğine yönelik endişeleri artırdı.

Dünya

23.01.2024, 21:00

Rusya-Ukrayna savaşı şimdiye dek görülmemiş ölçekte tehlikeli bir noktaya tırmandı. Aralarında özel eğitimli NATO askerlerinin de bulunduğu iddia edilen sabotaj timleri Rusya topraklarında yerleşim birimleri ele geçiriyor. Rus ordusunun çaresiz kaldığı saldırılar artarak devam ediyor. 

Kiev'in Rusya'ya karşı NATO'dan net güvenceler almaması halinde İttifak üyesi bazı ülkelerin Ukrayna topraklarına asker sevk edeceği konuşuluyor. Bu ülkelerin başında ise Polonya geliyor. 

Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda volkanik patlama: Binlerce kişi tahliye ediliyor Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda volkanik patlama: Binlerce kişi tahliye ediliyor Haberi Görüntüle

Malezya'da geçit töreni provasında iki askeri helikopter havada çarpıştı Malezya'da geçit töreni provasında iki askeri helikopter havada çarpıştı Haberi Görüntüle

SINIRDAKİ BELGOROD DÜŞMEK ÜZERE 

Ukrayna ordusunun geniş kapsamlı taarruza hazırlandığı son birkaç haftadır cephe hattı enteresan gelişmelere sahne oluyor. Kendilerini Özgür Rusya Lejyonu ve Rus Gönüllü Kolordusu olarak adlandıran sabotajcı gruplar Ukrayna sınır hattından Rusya topraklarına geçerek buradaki bazı yerleşim birimlerinde hakimiyetlerini ilan etti. 

Rusya'da Belgorod-Kursk hattının Ukrayna'ya bakan kesimlerindeki tüm yerleşim birimleri son 2 haftadır işgal korkusuyla yatıp kalkıyor. İyi eğitimli Ukrayna askerleri ve bazı Batılı ülke vatandaşlarını da içinde barındıran sabotaj timleri, Grayvoron'la başlattıkları işgal hamlelerine Nova Tavolzhanka, Barvikha, New Riga, Rublyovka, Krasnaya, Shebekino ve Borisovka ile devam etti. 

Bölgeden görüntüler yayınlayan gruplar Rus toprakları içerisinde ilerlediklerini ve sınır muhafızlarından bazılarını esir aldıklarını söylüyor. Ukrayna destekli akıncı askerlere şimdiye dek Rus ordusundan kararlı bir cevap verilemedi.

Harkov bölgesinden ateşlenen top mermileri ise aynı zamanda bölgedeki Rus siviller üzerinde büyük baskı oluşturuyor. Ukrayna sınır hattında yaşayan Rusların büyük oranda bölgeden ayrıldıkları bildiriliyor. 

Bild bile Almanya Cumhurbaşkanını eleştirdi: Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı Bild bile Almanya Cumhurbaşkanını eleştirdi: Erdoğan'ın bizi ciddiye almamasına şaşmamalı Haberi Görüntüle

İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... Haberi Görüntüle

RUS ALBAY ANDREY STESEV'İ ÖLDÜRDÜLER

Sabotaj timleri kendilerine karşılık vermek üzere bölgeye gönderilen Rus Albay Stesev Andrey Vasilyeviç'i kısa süreli çatışmanın ardından öldürdü. Rusya Hava Kuvvetleri'nde görevli Albay Vasilyeviç'in daha önce Suriye'de sivillerin katledildiği bombardımanları yöneten isimlerden biri olduğu belirtiliyor.

Rus topraklarındaki sabotaj grupları Vasilyeviç öldürüldükten hemen sonra cesedini gösteren bir de görüntü yayınladı. 

İsrail ordusundan Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırısı: Hizbullah hedefleri vuruldu İsrail ordusundan Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırısı: Hizbullah hedefleri vuruldu Haberi Görüntüle

LEOPARD'LAR CEPHEDE, İNGİLİZ FÜZESİ ÇALIŞIYOR

ABD ve Avrupa ülkelerinden 300'ü aşkın modern tank desteği alan Ukrayna ordusu ise bu araçları cephe hattında kullanmaya başladı. Alman Leopard tankları dün Zaporijya yakınlarında Rus dronları tarafından görüntülendi. Batılı ülkeler yakında Kiev'e F-16 desteği de verecek. Bu uçakları kullanacak pilotların eğitimlerini tamamlandığı belirtiliyor. 

Leopard tanklarıyla intikal böyle görüntülendi. 

Aynı zamanda İngiltere'den 300 kilometre menzilli gelişmiş seyir füzesi Storm Shadow'u tedarik eden Ukrayna ordusu bunu Rus mevzileri vurmakta kullanıyor. Şimdiye dek çok sayıda bina bu şekilde tahrip edildi. Dün ise Rus işgali altındaki Luhansk'ta bulunan Luhanskteplovoz adındaki bir fabrika 3 adet Storm Shadow füzesiyle vurularak büyük ölçüde enkaza çevrildi. 

Haniye-Erdoğan zirvesi dünya manşetlerini süsledi: İsrail basını kritik görüşmeyi işte böyle gördü: Siyasi sembolizm Haniye-Erdoğan zirvesi dünya manşetlerini süsledi: İsrail basını kritik görüşmeyi işte... Haberi Görüntüle

Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Hizbullah katyuşalar ile saldırdı: İsrail askeri mevzileri vuruldu Haberi Görüntüle

POLONYA VE BALTIK ÜLKELERİ DAHİL OLACAK

NATO'nun eski genel sekreteri Anders Rasmussen'in İngiliz The Guardian'a yaptığı açıklama ise önümüzdeki dönemde Ukrayna-Rusya savaşının bir NATO-Rusya cepheleşmesine dönüşeceğine yönelik endişeleri artırdı. 11 Temmuz'da Litvanya'nın Vilnius kentinde yapılacak NATO zirvesini hatırlatan Rasmussen, "ABD ve NATO ülkeleri o zirvede Kiev'e somut güvenlik garantileri vermezse bir grup NATO ülkesi Ukrayna'ya asker göndermeye istekli olabilir" dedi.

 

Ukrayna topraklarını savunmak için Polonya kara birliklerinin devreye gireceğini savunan Rasmussen, "Polonya'nın gönüllü askerleri Rusya'ya karşı koymak üzere harekete geçebilir. Polonyalıların duygularını hafife almamalıyız. Polonyalılar, Rus zihniyetine ilişkin yaptıkları uyarıları Batı Avrupa'nın şimdiye dek dinlemediğini düşünüyor. Polonya liderliğinde gönüllüler koalisyonu kurulabilir ve Polonya'yı Baltık ülkeleri de takip edebilir" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading