Yandex Metrica

Ukrayna ile Rusya arasında esir takası gerçekleşti! 5 Azov komutanı Türkiye'de kalacak

Ukrayna ile Rusya arasında esir takası gerçekleşti! 5 Azov komutanı Türkiye'de kalacak

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleri sayesinde geri alınan Azov Taburunun 5 komutanının Türkiye'ye getirildiğini ve savaş sonuna kadar kalacaklarını belirtti.

Dünya

23.01.2024, 19:50

Türkiye'nin arabuluculuğu sayesinde gerçekleşen esir takası sonrası açıklamada bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkesine iade edilen 215 Ukraynalı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. 

Söz konusu takaslar aralarında idam cezasına çarptırılanların da olduğu askerlerin kurtarıldığını belirten Zelenski, takasla geri alınan Azov Taburu'nun 5 komutanının güvenlik amaçlı Türkiye'de bulunduğunu belirtti. 

Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi karıştırdı Berlin'de köstebek krizi: Gemi motoru bilgilerini Çin'e sızdıran casuslar ülkeyi... Haberi Görüntüle

5 AZOV KOMUTANI TÜRKİYE'DE KALACAK

Zelenski söz konusu açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. Azov'un 5 komutanı, Erdoğan'ın özel kontrolü altında Türkiye'de güvende tutulacak. Bunlar Sergey Volınski, Svyatoslav Palamar, Denis Prokopenko, Oleg Homenko, Denis Şlega. Bir daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarım" sözlerine yer verdi. 

İran'dan şüphelere son verecek açıklama: 'BMGK gerekeni yapsaydı bu alçak rejimi cezalandırmak zorunda kalmazdık' İran'dan şüphelere son verecek açıklama: 'BMGK gerekeni yapsaydı bu alçak... Haberi Görüntüle

'AİLELERİNİ GÖREBİLECEKLER'

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenski, "Rus esaretindeki 188 Azovstal ve Mauripol savunucusunun da olduğu 215 kişiyi geri getirdik: 108 Azov askeri, ulusal muhafızlar, deniz askerleri, sınır muhafızları, polisler, bölgesel savunmacılar, güvenlik servisi çalışanları. Artık güvendeler. Herkesi hatırlıyor ve kurtarmaya çalışıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığımız anlaşmaya göre, 5 Azov komutanı savaş bitene kadar iyi koşullarda Türkiye’de kalacaklar. Ailelerini görebilecekler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, halkımızı özgürleştirme hususundaki öncü rolünden dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum." ifadelerini kaydetti. 

İran tiyatrosu hızlı bitti: Operasyonların devamı gelmeyecek İran tiyatrosu hızlı bitti: Operasyonların devamı gelmeyecek Haberi Görüntüle

55 RUS ASKERİ İADE EDİLDİ 

Diğer yandan Zelenski, takas karşılığında Rusya'ya 55 askeri iade ettiklerini ifade etti. 

ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti Haberi Görüntüle

215 ASKERİN 108'İ AZOV TABURU'NDAN 

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofis Başkanı Andriy Yermak da söz konusu takasla alınan 215 kişinin arasında 108 Azov taburu savaşçısının olduğunu söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading