Ukrayna dünyaya duyurdu! Rus paralı asker grubunun karargahı vuruldu

Ukrayna Luhanks Bölge İdaresi Başkanı Sergiy Hayday, Rus paralı asker grubu Wagner'in karargahının vurulduğunu açıkladı. Sergiy Hayday, harabeye dönen binanın fotoğraflarını paylaştı.
24 Şubat tarihinden bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşının ne zaman sona ereceği merak edilirken bölgeden sıcak haberler gelmeye devam ediyor.
Ukrayna askerler, Luhansk bölgesindeki Kadiivka kentinde bulunan Rus paralı asker grubu Wagner'in karargahını vurdu.
''WAGNER GRUBU'NUN KARARGAHINDA BİR ŞEYLER PATLADI''
Ukrayna Luhanks Bölge İdaresi Başkanı Sergiy Hayday sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı; "Kadiivka'da, Wagner Grubu’nun genel merkezinde bir şeyler patladı"
''ÇOĞU OLAY YERİNDE ÖLDÜ''
Karargahın patlatılmasından sonra birçok Wagner üyesinin olay yerinde öldüğünü belirten Hayday, "Hayatta kalmayı başaranların en az yüzde 50'sinin tıbbi yardım almadan öleceğine eminim. Çünkü teçhizatları Luhansk'ta çalındı ve cephe önündeki yaralıların Luhansk'a götürülmesi gerekiyor. Birçoğu bunu başaramıyor" ifadelerini kullandı.
SAVAŞ SUÇLARI VE İNSAN HAKLARI İHLALLERİYLE SUÇLANDI
Rus paralı asker grubu, eski bir restoran işletmecisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın arkadaşı Yevgeny Prigozhin tarafından kuruldu. Wagner, defalarca savaş suçları ve insan hakları ihlalleriyle suçlandı.
