Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ukrayna'dan yeni  bir koridor talebi daha!

Ukrayna'dan yeni bir koridor talebi daha!

Türkiye'nin diplomatik çabaları sonucunda kurulan tahıl koridoru dünyayı kritik bir krizden kurtarmıştı. Tahıllar taşınmaya devam ederken Ukrayna'dan yeni bir koridor talebi daha geldi. Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kachka, demir koridoru kurulmasını talep ettiklerini söyledi.

Dünya

31.01.2024, 01:54

Rusya ve Ukrayna arasında süregeln savaş tüm dünyayı etkisi altına aldı. Türkiye'nin diplomatik girişimleriyle BM, Rusya ve Ukrayna arasında kurulan tahıl koridoru, tüm dünyaya umut oldu.

Rusya'dan bir LGBT adımı daha: Kökünü kazımaya kararlılar Haberi Görüntüle

UKRAYNA'DAN YENİ BİR KORİDOR TALEBİ

Tahıl Koridoru MSB kontrolünde devam ederken, Ukrayna tarafından yeni bir koridor talebi geldi. 

Mahmud Abbas, yeni başbakanı atadı: Filistin'in yeni başbakanı Muhammed Mustafa... Haberi Görüntüle

UKRAYNA DEMİR ÇELİK ÜRÜNLERİNİN DÜNYAYA TAŞINMASI İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAK

Yeni Şafak'ın aktardığı habere göre, Ukrayna makamlarının koridor aracılığıyla Ukrayna limanlarında bekleyen demir çelik ürünlerinin de dünya pazarına taşınması için girişimde bulunacağı kaydediliyor. Kiev’den yapılan açıklamalar da sigorta şirketinin gönderdiği yazıyı doğruluyor. Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kachka İngiliz basınına yaptığı açıklamada, tahıl koridoru anlaşmasının başta demir çelik olmak üzere diğer malları kapsayacak şekilde genişletilmesi çağrısında bulundu.

Macron, Rusya'yı 'düşman' ilan edip tehditler savurdu: 'Tüm seçenekler mümkün' Haberi Görüntüle

LİMAN SAYISININ ARTIRILMASI İSTENİYOR

Öte yandan Ukrayna’dan ürün taşıyan gemilerin sigorta şirketleri, tahıl koridorunun işleyişi konusunda gemi işletmecilerini bilgilendirme yazısı gönderdi. Yazıda, bilgilerin Ukrayna’daki resmi makamlardan alındığı belirtilerek, Kiev’in kullanılan liman sayısı ile taşıma hacmini artırmak istediği belirtildi. Ukrayna’nın yeni limanları da koridora dahil etmek için İstanbul’daki Koordinasyon Merkezi ile müzakere yürüttüğü ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading