Yandex Metrica

Ukrayna'dan yağmacı fotoğrafları: Direğe bağlayıp kırbaçlıyorlar

Ukrayna'dan yağmacı fotoğrafları: Direğe bağlayıp kırbaçlıyorlar

Moskova ile Kiev arasındaki savaşın simgelerinden biri, Ukrayna halkının yağmacılara verdikleri ilginç ceza yöntemi oldu.

Dünya

23.01.2024, 19:02

Rus ordusunun 24 Şubat'ta Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgal ülkede büyük karışıklığa yol açtı. Özellikle Ukrayna'nın Rusya ve Belarus sınırında bulunan kentlerinde yoğun bombardıman sonucu harabeyi andıran görüntüler yaşanırken, milyonlarca Ukraynalı, saldırılar sırasında sivil-asker ayrımı gözetmeyen Rus uçaklarının bombardımanından korunmak için sığınaklara akın etti. 

Bu çabayı etkili bir çözüm olarak görmeyenler ise önce batıya, Polonya ve Moldova sınırına gitti, ardından ülkeyi terk ederek mülteci durumuna düştü. 

Savaş nedeniyle pek çok evin boş kalması, Ukrayna topraklarında yağmacı hırsızlar için bulunmaz bir fırsat oluşturdu. Halkın boş bıraktığı evlere girip değerli eşyaları çalmaktan çekinmeyen hırsızlar, Ukraynalıların büyük tepkisini çekiyor. 

Halkın çabasıyla ya da güvenlik güçlerince yakalanan yağmacılar ibret olsun diye genellikle yol kenarlarındaki direklere bağlanarak günlerce orada tutuluyor. Bazılarının pantolonları ve iç çamaşırları indiriliyor, gelip geçenlere bu şekilde sergileniyor. 

Hırsızlara öfkeli bazı Ukraynalılar ise yağmacıları sadece direğe bağlamakla yetinmeyip onları kemer ya da kırbaçla dövüyor. Aç, susuz ve dayak yemiş bir halde direkte birkaç gün boyunca bağlı durumda kalan yağmacılar, yaptıkları hatayı anladıkları düşünülerek daha sonra serbest bırakılıyor. 

'Direğe bağlanan yağmacı' fotoğrafları Rusya-Ukrayna savaşı sırasındaki simgelerden biri haline geldi.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading