Yandex Metrica

Ukrayna'da milyonlarca insan evinden oldu! İşte savaşın acı bilançosu

Ukrayna'da milyonlarca insan evinden oldu! İşte savaşın acı bilançosu

Birleşmiş Milletler, Rusya'nın Ukrayna’ya başlattığı savaş nedeniyle üç haftada yaklaşık on milyon insanın evlerinden edildiğini açıkladı. Ayrıca 12 milyondan fazla insan da savaştan etkilenen bölgelerde mahsur kaldı.

Dünya

23.01.2024, 19:00

Putin'in emriyle Rus ordusunun 24 Şubat sabahı Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Binlerce sivil ve asker insani felakette can verdi. Ukrayna lideri Zelenski, Putin'e seslenerek 'Artış konuşma buluşma zamanı geldi.' dedi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından BM'den flaş bir açıklama yapıldı.

ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir... Haberi Görüntüle

NÜFUSUN DÖRTTE BİRİ EVLERİNDEN EDİLDİ

Birleşmiş Milletler'in İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) tarafından Cuma günü açıklanan ve Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerinin kullanıldığı belgede, evlerinden edilen insanların toplam sayısının yaklaşık 9,56 milyon olduğu ifade edildi. Belgede aynı zamanda 2,2 milyon insanın da evlerini terk etmeyi düşündükleri aktarıldı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya'yı kızdıracak çağrı: Ukrayna daha fazla bekleyemez NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya'yı kızdıracak çağrı: Ukrayna daha fazla... Haberi Görüntüle

SURİYE ÖRNEĞİ VERİLDİ

Belgede, dördüncü haftasına giren savaş nedeniyle evlerini terk ederek yurt içinde veya yurt dışında başka bir yere gitmeye zorlanan insanların sayısının, 2011'den bu yana devam eden Suriye savaşında evlerinden olan 13 milyon insana kısa sürede yaklaşabileceği belirtildi.

First Class'ta bulunan köpek zor anlar yaşattı: Uçak acil iniş yapmak zorunda kaldı! First Class'ta bulunan köpek zor anlar yaşattı: Uçak acil iniş... Haberi Görüntüle

12 MİLYONDAN FAZLA İNSAN MAHSUR KALDI

Göç Örgütü'nün tahminlerine göre, 12 milyondan fazla insan da savaştan etkilenen bölgelerde ya mahsur kaldı ya da artan güvenlik riski, yollar ile köprülerin tahrip olması, kaynakların azlığı veya nerede güvende olacaklarına dair bilgi eksikliği yaşamaları nedeniyle bulundukları bölgeyi terk edemiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading