Yandex Metrica

Ukrayna'da hükümet değişikliği olacak mı? Rusya'dan ezber bozan açıklama

Ukrayna'da hükümet değişikliği olacak mı? Rusya'dan ezber bozan açıklama

Son dakika! Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ediyor. Rus heyeti müzakereler için İstanbul'a geldi. Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Patruşev, 'Rusya’nın özel operasyonu Kiev'de rejim değişikliği hedeflemiyor.' şeklinde açıklama yaptı. İşte Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri...

Dünya

23.01.2024, 19:03

Rusya'nın 24 Şubat sabahı Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyonda 33. güne girildi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya ile barış için Ukrayna'nın tarafsızlığını tartışmaya hazır olduğunu ifade etti. Zelenski, Donbas üzerinde Rusya ile uzlaşma istediğini söyledi. Rusya’da medya kuruluşlarından, bazı muhalif Rus gazetecilerin Ukrayna lideri Zelenski ile yaptıkları röportajı yayınlamamaları istendi. Heyetler arasındaki müzakerelerin yeni adresi İstanbul olacak. Ukrayna'dan, 'Lutsk şehrini vuran seyir füzesi Belarus'tan fırlatıldı' iddiası geldi. İşte Rusya-Ukrayna savaşına dair son dakiak gelişmeleri...

Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

17.30 Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitri Peskov Avrupa'ya doğalgaz ihracı ile ilgili yaptığı açıklamada ruble ile ödemenin reddedilmesi durumunda arzı keseceklerini belirtirken şu ifadeleri kullandı; "Gazı bedava vermeyeceğiz, burası kesin. Mevcut durumumuzda hayırseverlik yapmak pek mümkün ve mantıklı değil.

17.10 Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Patruşev: Rusya’nın özel operasyonu Kiev'de rejim değişikliği hedeflemiyor.

16.20 İstanbul’da gerçekleşecek Rusya-Ukrayna müzakereleri için Türkiye'ye gelen Rusya heyetini taşıyan uçak Atatürk Havaliman’ına iniş yaptı.

16.14 Rus parlamenter Abramov: G7 ülkelerinin doğalgazı Ruble olarak ödemeyi reddetmesi gaz arzının durmasına yol açar.

15.55 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Hasım ülkelerin vatandaşlarına vize kısıtlaması getireceğiz 

14.44 Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanlığı, beş Rus diplomatın "istenmeyen kişi" ilan edildiğini duyurdu.

14.00 Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusuna ait 36 askeri altyapı tesisinin imha edildiğini bildirdi.

12.45 Kremlin Sözcüsü Peskov, Rus ve Ukraynalı heyetlerin bugün Türkiye’ye gideceklerini belirterek, ''Yüz yüze görüşmelere başlanmasına karar verilmesi bile başlı başına önemlidir'' ifadelerini kullandı.

12.20 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Rusya ile Ukrayna arasındaki yüz yüze müzakereler bugün-yarın İstanbul'da yeniden başlayacak. Müzakerelerin başarılı sonuçlanmasını ümit ediyoruz." dedi.

11.35 Ukrayna Savunma Bakanlığı yaptığı resmi açıklama ile 33 gün içinde 17 bin Rus askerinin öldürüldüğünü duyurdu. 

10.50 Slavutiç Belediye Başkanı Yurgi Fomiçev: Rus askerleri, Çernobil’de yapmayı düşündükleri işi tamamladılar.

09.14 Zelenski, Ukrayna ile Rusya müzakere heyetleri arasında Türkiye’de yapılacak görüşmelere değinirken şu ifadeleri kullandı; "Önümüzde yeni bir müzakere turu var, çünkü biz barış arıyoruz. Bana söylenene göre, Türkiye'de yüz yüze görüşme için bir fırsat ve ihtiyaç var. Bu fena değil. Sonucu görelim.

08.50 Rusya, aralarında Ukrayna’nın Lutsk, Jitomir, Harkov ve Rivne kentleri ve başkent Kiev dahil olmak üzere ülkenin bazı kentlerine gece saatlerinde füze saldırıları düzenledi.

07.12 Ukrayna, Rusların, yakıt ve gıda depolarını hedef almaya başladığı duyurdu.

05.33 Rusya, savaşın üzerinde bir aydan uzun süre geçmesine rağmen hiçbir büyük kenti ele geçiremedi.

05.00 Savunma Bakanlığı, Cuma günü, harekatın Donbas bölgesine yoğunlaşacağını duyurdu. 

Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye ile iyi ilişkiler bizim için önemli Haberi Görüntüle

'BELARUS'TAN SEYİR FÜZESİ FIRLATILDI' İDDİASI

Ukrayna'nın Volın Bölge Valisi Yuriy Pogulayko, "Lutsk şehrindeki petrol deposunu vuran seyir füzesi Belarus'tan fırlatıldı" iddiasında bulundu. Telegram üzerinden açıklama yapan Pogulayko, Belarus'tan fırlatılan ve alçaktan uçan füzenin radara yakalanmadığını belirterek, kurtarma ekiplerinin füzenin düştüğü alanda çalıştığını, ölen veya yaralanan olup olmadığı konusunda henüz kendilerine bilgi ulaşmadığını kaydetti.

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Haberi Görüntüle

MÜZAKERELERİN YENİ TURU İSTANBUL'DA YAPILACAK

Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakereleri İstanbul'a taşınıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul’da yapılması konusunda anlaştı.

6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak 95 milyar dolarlık yardımı onayladı 6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ: TÜRKİYE'DE YÜZ YÜZE GÖRÜŞME İÇİN BİR İHTİYAÇ VAR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Ukrayna ile Rusya müzakere heyetleri arasında Türkiye’de yapılacak görüşmelere değindi.

Müzakerelerde önceliklerinin bilindiğini vurgulayan Zelenskiy, "Önümüzde yeni bir müzakere turu var, çünkü biz barış arıyoruz. Bana söylenene göre, Türkiye'de yüz yüze görüşme için bir fırsat ve ihtiyaç var. Bu fena değil. Sonucu görelim" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading