Yandex Metrica

Uğur Şahin'den tüm dünyaya yeni aşı müjdesi! Bill Gates destek veriyor

Uğur Şahin'den tüm dünyaya yeni aşı müjdesi! Bill Gates destek veriyor

Koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech CEO'su Uğur Şahin, 'AIDS, verem ve sıtma gibi hastalıklara karşı aşı geliştirmek için çalışıyoruz' dedi.

Dünya

27.02.2024, 17:59

Son dönemde ismi eşi Özlem Türeci ile birlikte yeni basılacak Euroların üzerinde yer alması tartışılan BioNTech CEO'su Uğur Şahin, Fransız basınına konuştu.

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

GRİP AŞISI GELİYOR

Le Monde’a konuşan Uğur Şahin, ''AIDS, verem ve sıtma gibi hastalıklara karşı aşı geliştirmek için çalışıyoruz. Bahsettiğim ilk iki hastalıkla mücadele için Bill & Melinda Gates Vakfı’ndan (Bill Gates) destek alıyoruz. Şu an bütün projeler klinik inceleme öncesi süreçte. Partnerimiz Pfizer ile birlikte klinik geliştirme aşamasında olan influenza aşısı için çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz 2022 yılının sonuna kadar sıtma ve verem (tüberküloz) için klinik testlere başlamak. Bunlara ek olarak 10 farklı hastalık için de klinik inceleme öncesi süreci başlatmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Ukrayna'ya yardım kararına Rusya'dan tehdit geldi: Hesap vereceksiniz! Haberi Görüntüle

'YETERİ KADAR ÜREETMİYOR'

''Şu an kullanılan aşılar CD8 T hücresi üretmiyor.'' diyen Uğur Şahin, ''Fakat yapılan araştırmalar CD8 T-hücrelerinin influenzanın oluşumunu engellemede kritik bir rolü olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla T-hücresinin tepkisini yakından inceliyoruz'' şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading