Yandex Metrica
SON DAKİKA
Uçuşa yasak bölge nedir? NATO, Ukrayna'da neden uçuşa yasak bölge ilan etmiyor?

Uçuşa yasak bölge nedir? NATO, Ukrayna'da neden uçuşa yasak bölge ilan etmiyor?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'nin NATO toplantısı ile ilgili açıklamalarından sonra vatandaşlar, "Uçuşa yasak bölge nedir? NATO, Ukrayna'da neden uçuşa yasak bölge ilan etmiyor?" sorularının yanıtlarını merak eder oldu. İşte detaylar...

Dünya

23.01.2024, 18:55

Zelenskiy'nin dikkat çeken açıklamalarından sonra, Rusya-Ukrayna savaşını yakından takip eden sosyal medya kullanıcıları ve vatandaşlar, "Uçuşa yasak bölge nedir? NATO, Ukrayna'da neden uçuşa yasak bölge ilan etmiyor?" sorularının yanıtlarını arar oldu. İşte merak edilen soruların yanıtları...

İsrail'de Gideon Saar hükümetten istifa etti: 'Savaşın gidişatı uluslararası siyaset... Haberi Görüntüle

UÇUŞA YASAK BÖLGE NEDİR?

Uçuşa yasak bölge, belirlenen hava sahası için tüm yetkisiz hava araçlarının uçuşunu yasaklanmasıdır.

Kraliyet saraylarının korunması için veya büyük etkinliklerin yapıldığı yerler için uçuşa yasak bölge ilan edilebilmektedir.

Avrupa'da PKK yandaşlarına meydan dayağı: Sokağa döküldüklerine pişman oldular Haberi Görüntüle

NATO, UKRAYNA'DA NEDEN UÇUŞA YASAK BÖLGE İLAN ETMİYOR?

Rusya'nın saldırıları sebebiyke Ukrayna, uçuşa yasak bölge kararı çıkmasını talep etti. Zelenskiy'nin sözleri NATO tarafında karşılık bulmadı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, çarpıcı bir açıklamada bulundu. Zelensky yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Dokuz gündür acımasız bir savaş görüyoruz; şehirlerimizi yok ediyorlar, insanlarımızı, çocuklarımızı bombalıyorlar. Yeni saldırılar ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu bilerek NATO kasıtlı olarak Ukrayna üzerindeki gökyüzünü uçuşa kapatmamaya karar verdi. NATO ülkelerinin, güya Ukrayna üzerindeki gökyüzünü uçuşa kapatmakla Rusya'nın NATO'ya karşı doğrudan saldırganlığını kışkırtacağı yönünde bir masal oluşturduklarına inanıyoruz. Bu, kendi kendine hipnoz. Bugünden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölüyor."

Askeri strateji uzmanları ABD, İngiltere ve Avrupalı müttefiklerinin Rusya ile NATO'yu karşı karşıya getirerek, savaşın boyutunu değiştirecek bir hamlede bulunmayacağını tahmin ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading