Yandex Metrica

Üç eski ABD'li ajan BAE için çalıştıklarını itiraf etti

Üç eski ABD'li ajan BAE için çalıştıklarını itiraf etti

ABD Adalet Bakanlığı, üç eski ABD ajanının BAE için casus yazılım geliştirmekle alakalı olarak operasyonlarda para karşılığında çalıştıkları iddiasını kabul ettiklerini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 17:59

ABD'li 3 eski ajanın BAE adına bilgisayar korsanlığı itirafı ortaya çıktı.

Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek duyurdu Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek... Haberi Görüntüle

YASAYI İHLAL ETMEKLE SUÇLANDILAR

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Marc Baier, Daniel Gericke ve Ryan Adams ismindeki eski ABD vatandaşı üç kişi, ABD askeri ihracat kontrolü ve bilgisayar dolandırıcılığı yasasını ihlal ettikleri yönünde suçlandı. 

Geçmişte ABD sivil ve askeri istihbaratı için görev yapan söz konusu üç kişinin, cihazların servis sağlayıcılarınca belirlenmeden, Birleşik Arap Emirlikleri'nin, ABD ve dünyanı çeşitli noktalarındaki hedeflere yönelik casusluk yapmasına yardımcı olan gizli bir komplonun parçası olduklarının tespit edildiği ifade edildi. 

Mahkeme tarafından oluşturulan belgelerde, ismi geçen sanıkların Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bir kurumda üst düzey görev yaptıkları ve orada Birleşik Arap Emirlikleri için 2016'dan 2019'a kadar bilgisayar korsanlığı operasyonları yürüttükleri belirtildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading