Yandex Metrica

Twitter Dosyaları 5. bölüm: Trump sosyal medya ile nasıl devrildi?

Twitter Dosyaları 5. bölüm: Trump sosyal medya ile nasıl devrildi?

Elon Musk'ın Twitter ifşaları devam ediyor. Twitter Dosyaları 5'te ABD eski Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya ile nasıl devrildiği açıkça ortaya döküldü. İşte, Twitter Dosyaları 5...

Dünya

23.01.2024, 20:10

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, 5. dosyayı açtı. ABD eski Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya ile nasıl devrildiğine yönelik ifşalar devam ediyor. Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Yüzlerce aktivist çalışanın baskısı altında Twitter, kuralları ihlal etmediğini kabul etmelerine rağmen görevdeki ABD Başkanı Trump'ı platformdan kaldırdı." ifadelerini kullanarak "Twitter osyaları 5"i yayımladı. İşte, Twitter Dosyaları 5...

 

Saat 6:46: “Bana, ÖNCE AMERİKA'YA ve AMERİKA'YI TEKRAR YÜCELTELİM'E oy veren 75 milyon Amerikan Vatanseveri'nin gelecekte BÜYÜK BİR SESİ olacak. Hiçbir şekilde saygısızlık görmeyecekler veya haksızlığa maruz
bırakılmayacaklar!!!

Saat 7:44: “Soran herkese, 20 Ocak'taki Yemin törenine katılmayacağım.

Twitter, bir dünya liderini platformdan engellemenin veya tartışmalı tweet'lerini kaldırmanın, insanların görmesi ve tartışması gereken önemli bilgileri gizleyeceği gerekçesiyle Trump'ı yasaklamak için hem içeriden hem dışarıdan yapılan çağrılara yıllarca direnmişti.

2019 yılında şirket şöyle yazmıştır: “Misyonumuz, insanların bilgilendirilmesini ve liderleriyle doğrudan bağlantı kurmasını sağlayan bir forum sağlamaktır.” Twitter'ın amacı, "halkınliderlerinden haber alma hakkını korumak ve onları sorumlu tutmaktı."

Ancak 6 Ocak'tan sonra, @mtaibbi ve @shellenbergermd'nin belgelediği gibi, Trump'ın yasaklanması için hem Twitter içinde hem de dışında baskı arttı.

Twitter içinde muhalifler vardı. 7 Ocak'ta bir çalışan, "Belki Çin'den geldiğim için," "sansürün halka açık sohbeti nasıl yok edebileceğini çok iyi anlıyorum." dedi

10.18.34
Belki Çin'den geldiğim için sansürün herkese açık sohbeti nasıl yok edebileceğini derinden anlıyorum.

10.20.40
Bu korkuyu anlıyorum ^, ancak bir hükümet tarafından uygulanan sansürün, hükümetin sansüründen çok farklı olduğunu anlamanın da önemli olduğunu düşünüyorum. ABD'deki birinci anayasa değişikliği - ve diğer ülkelerdeki benzer kavramları içeren benzer yasalar - özellikle hükümetin insanları susturmasını önlemek için var.

10.21.18
Buna saygı duyuyorum ama gerçekçi olarak platformdaki
diğer herkes için çok daha katı kurallar uyguluyoruz.

10.22.07
Tweetlerini, demokrasi için bir tehdit haline geldiğinde etiketlemeye/kısıtlamaya başladık ve bu
bizim kırmızı çizgimizmiş gibi görünüyordu; dün, açıkça Demokratik hükümet sistemimizi devirmeye teşebbüs etti ve hiçbir pişmanlık belirtisi göstermedi... eğer bu onu görevden almak için
açık bir sebep değilse (üstelik, dünyanın en güçlü Demokrasisini devirmeye çalışan dengesiz bir hükümdar olarak), neyin olacağından emin değilim: omuz silkme-1

Ancak bunun gibi sesler, şirket içinde ayrı bir azınlık gibi görünüyor. Slack kanallarında birçok Twitter çalışanı, Trump'ın daha önce yasaklanmamasına üzüldü.

6 Ocak'tan sonra Twitter çalışanları, işverenlerinin Trump'ı yasaklamasını talep etmek için örgütlendi. Bir Twitter çalışanı, "Çok fazla çalışan desteği/taraftarlığı var" dedi.


Halkı şiddet eylemlerine sevk ederek insanların öldürülmesine neden olacak şekilde kışkırttığı göz önüne alındığında, Trump'ı tamamen yasaklamama kararını anlamakta hala zorlanıyorum. Ve insanlara haricen bir açıklama borçlu olduğumuzu düşünüyorum.

PNG Ekran Görüntüsü 2021-01-06 15.40.20'de.png Kaliforniya'da Trend Olan BU HESABI SİLİN 23.7K Tweetler

15.45.26-Bu kimsenin hakkında konuşmak istemediği aşikâr sorun.

15.46.31-Twitter Politikası'nın kötü niyetli davranan biriyle ilişkisi varmış gibi geliyor ve biz bunu kabul etmeyeceğiz. Trump'ın şiddeti teşvik eden tweetler atmayı bırakacağına dair bir inancımız var mı?

15.59.36-Alex Jones’un hesabı "savaş tüfeklerinizi alın" dediği için kapatıldıysa – o bu standardı çoktan aştı.

15.59.47-Pek çok çalışanın bu endişeleri paylaşması gerektiğini düşünüyorum, daha fazla eylem düzenleyebileceğimiz herhangi bir kanal veya grup var mı? 17.57.21-Başkanımız olduğunu biliyorum ve bunu yapmakta tereddüt etmemizin nedeni bu olabilir, ancak bence 20 Ocak'ta hesabının tamamen askıya alınmaması için kesinlikle hiçbir gerekçe bulunmuyor. 1K'dan az takipçisi olan arkadaşlarım var

Bir çalışan, "Doğru olanı yapmalı ve bu hesabı yasaklamalıyız" dedi. Bir başkası, "Kuralları ihlal etmeden kışkırtmaya çalışacağı oldukça açık" dedi.

07.49.24- O son cümle... Burada doğru olanı yapıp bu hesabı yasaklamalıyız. O son cümle... Burada doğru olanı yapıp bu hesabı yasaklamalıyız. O son cümle... Burada doğru olanı yapıp bu hesabı yasaklamalıyız. (Düzenlendi)

07.50.23- Onun adına hareket etme noktasında en açık ve aşikar olan durumlar haricinde iyi bir geçmişimiz yok, ki o zaman bile….

08.29.47- Bence olağanüstü koşullar olağanüstü liderlik gerektirir

08.31.10- 3 yıl sürdü ama inancımı kaybettim

07:13:06- Gerçek oylar: Donald Trump Cumhuriyetçi Parti 232 %46,9 74.223.744

07:13:17- İkincisi, kuralları ihlal etmeksizin tahrik konusunda kılı kırk yarmaya çalışacağı oldukça açık.

8 Ocak öğle sıraları Washington Post, 300'den fazla Twitter çalışanı tarafından CEO Jack Dorsey'e Trump'ın yasaklanmasını talep eden imzalı bir açık mektup yayınladı. "Twitter'ın, Seçilmiş Başkan Biden'ın haklı olarak ayaklanma olarak adlandırdığı meseledeki suça iştirakini incelemeliyiz." Ancak tweet'leri değerlendirmekle görevlendirilen Twitter personeli, Trump'ın Twitter politikalarını ihlal etmediği sonucuna vardı. Bir çalışan ise "Bunu kışkırtma olarak adlandırmanın zor olduğunu düşünüyorum" dedi. "Amerikan Vatanseverler" diye kast ettiğinin Çarşamba günkü teröristler (onlara öyle diyebiliriz, değil mi?) değil kendisine oy verenler olduğu epey açık.."

Başka bir çalışan da "Burada tahrik açısını görmüyorum." diyerek hemfikir olmuştur.

Anika Navaroli 07:30:58

****’nın Donald J. Trump’ın tweet'ine ilişkin tahrik konusunda soru sormak için bizimle irtibata geçtiğini ve uyum sağlayıp sağlayamayacağımızı görmek istediğini anlıyorum. {https://twittercom/realdonaldtrump/status/1347555316863553542? s=21}

Cuma 07.32.36 ********* tarafından Korku uyandırma girişimi görmüyorum. Hangi bilgisayar korku uyandırmaya çalışıyor olabilir?

Korku uyandırma girişimi görmüyorum. Hangi bilgisayar korku uyandırmaya çalışıyor olabilir? Korku uyandırma girişimi görmüyorum. Hangi bilgisayar korku uyandırmaya çalışıyor olabilir?

07:32:43 Sanırım bunun tahrik olduğunu söylemekte zorlanırız... "Amerikan

Vatanseverler" diye kast ettiğinin Çarşamba günkü teröristler (onlara öyle diyebiliriz, değil mi?) değil kendisine oy verenler olduğu epey açık. İleti dizisine verilen yanıtlardan:

8 Ocak 2021 Cuma 07.35.58 Yazan ****** Burada tahrik açısını görmüyorum.

Twitter politika yetkililerinden Anika Navaroli, "DJT’ın tweet'inde açık veya kodlanmış bir kışkırtma da görmüyorum" diye yazdı. "Seçim kanalında soruları cevaplayacağım ve ekibimizin durumu değerlendirdiğini ve DJT’ninki için herhangi bir ihlale rastlamadığını dile getireceğim."

Anika Navaroli07:33:20

Donald J Trump’ın twitinde ben de açık ya da üstü kapalı tahrik görmüyorum.

Anika Navaroli07:34:08

Seçim kanalı üzerinden yanıt verip ekibimizin değerlendirdiğini ve

Donald J Trump twitinde ihlal tespit etmediğini söyleyeceğim.

07:40:38 Yoel’in HP DC kriz kanalında Donald J Trump twitinin değerlendirmesini aradığına işaret etmek isterim. {https://twitter.slack.com/archives/G01J5F71DV0/p161012035206300 0} |

Şunları belirtti: "Bilginiz olsun, Güvenlik yukarıdaki DJT Tweetini değerlendirdi ve mevcut durumda politikalarımızın ihlali olmadığına karar verdi."

8 Ocak 2021 Cuma 07.17.51 Yazın: *******

Bir süreliğine dışarı çıktığım için üzgünüm. Herhangi bir işlem yapılacaksa Yoel bana bildirin.

Anika Navaroli 07:34:50

Bilginiz olsun, yukarıdaki Donald J Trump Tweetini Güvenlik değerlendirdi ve bu kez politikalarımızın ihlali söz konusu olmadığına karar verdi(Daha sonra Navaroli, Temsilciler Meclisi 6 Ocak Soruşturma Komitesi önündeki ifadesinde: "Aylardır gerçeği gün yüzüne çıkarmak için yalvarıyordum, bekliyordum ve bir şeyler yapmazsak - gördüklerime müdahale etmezsek, insanları ölüme sürükleyeceğini hissediyordum.") 18. Ardından, Twitter'ın güvenlik ekibi, Trump'ın 07:44 DS tweet'inde de bir ihlal olmadığına karar verir. Çok kesin değil: “Burada açık bir ihlal yok. Sadece törene katılmayacağını söylüyor”

07:48:07

Tekrar tweet attığını söylemek için uğradım, ama bu açıkça bir ihlal değil. Sadece açılışa katılmayacağını söylemek içinmiş.

07:48:16

Kontrol edeyim. 07:48:19

://twitter.com/realDonald Trump/status/1347569870578266115?s=19|https{https://twitt Trump/status/1347569870578266115?s=19|https://twitter.com/realer.com/realDonald Donald Trump/durum/1347569870578266115?s=19}

07:48:40 İnsanlar, bu durumun onun barışçıl bir geçişi desteklemediğinin kanıtı olduğunu söylüyor olabilir.

Twitter'ın Trump'ı yasaklama kararını anlamak için, Twitter'ın İran, Nijerya ve Etiyopya dahil olmak üzere diğer devlet başkanları ve siyasi liderlere muamelesine bakmalıyız. Haziran 2018'de İranlı Ayetullah Ali Hamaney tweet attı, #İsrail, Batı Asya bölgesinde çıkarılması ve kökü kazınması gereken kötü huylu, kanserli bir tümördür: bunu yapmak mümkündür ve yapılacaktır" Twitter ne tweet'i sildi ne de Ayetullah'ı yasakladı.

@khamenei_ir

İsrail'e karşı tavrımız her zaman takındığımız tavırdır.

İsrail, Batı Asya bölgesinde çıkarılması ve kökü kazınması gereken kötü huylu, kanserli bir tümördür: bunu yapmak mümkündür ve yapılacaktır.

31.07.91

#BüyükDönüşYürüyüşü

Ekim 2020'de Malezya’nın eski Başbakanı, Müslümanların "milyonlarca Fransız'ı öldürmesinin" "hak" olduğunu söyledi. Twitter, "şiddeti yücelttiği" gerekçesiyle tweet'ini sildi, ancak sözkonusu kişi platformda kalmaya devam ediyor. Aşağıdaki tweet Wayback Machine'den alınmıştır:

@chedetofficial

12. Müslümanların geçmişteki katliamlar nedeniyle milyonlarca Fransız'a kızmaya ve onları öldürmeye hakları vardır

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, Biafra yanlısı gruplara karşı şiddet olayını kışkırttı. "30 aydır tarlalarda savaşan bizler," "onlara anladıkları dilden davranacağız." Diye yazmıştı. Twitter, tweet'i sildi ancak Buhari'yi yasaklamadı. Ekim 2021'de Twitter, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in vatandaşları Tigray bölgesine karşı silahlanmaya çağırmasına izin verdi. Twitter, tweet'in kalmasına izin verdi ve başbakanı yasaklamadı.

@AbiyAhmedAli

Bu Tweet, taciz edici davranışlarla ilgili Twitter Kurallarını ihlal etti. Ancak Twitter, Tweet'in erişilebilir durumda kalmasının kamu yararına olabileceğini tespit etti. Daha fazla bilgi edinmek için.

Şubat 2021'in başlarında, Başbakan Narendra Modi'nin hükümeti, Hindistan'daki Twitter çalışanlarını tutuklamak ve onu eleştiren yüzlerce hesabı geri getirdikten sonra onları yedi yıla kadar hapse atmakla tehdit etti. Twitter, Modi'yi yasaklamadı.

Modi Sosyal Medyaya Baskı Yaparken Twitter Hindistan'daki Hesapları Engelledi

Platformun ülkede yaşadığı sorunlar, hükümetin etkisine ilişkin endişeler karşısında platformun ifade özgürlüğü ilkelerine bağlı kalmanın ne kadar zor olduğunun açık bir örneğini sunuyor.

Ancak Twitter yöneticileri, kilit çalışanlar Trump'ın şiddeti "şifreli" bir şekilde bile kışkırtmadığını söylese de Trump'ı yasakladı. Twitter çalışanlarının Trump'ın tweet'lerinin Twitter politikasını ihlal etmediğini belirlemesinin ardından 90 dakikadan kısa bir süre sonra, Twitter'ın Hukuk, Politika ve Güven Başkanı Vijaya Gadde, bunun gerçekten "daha fazla şiddet olayını gizli kışkırtma" olup olmayacağını sordu.

Vijaya Gadde09:11:01

Teşekkürler. En büyük soru, bu sabah Trump’ın attığı gibi ve dışardan bakıldığında kural ihlâli olmayan bir tweet'in daha fazla şiddet yaratmak için üstü kapalı bir tahrik olarak kullanılıp kullanılmadığıdır.

Vijaya Gadde09:11:25

Düşünmemiz gereken herhangi bir bağlam veya öngörünüz varsa, sizi dinliyorum

Vijaya Gadde09:13:05

Örneğin, "Amerikan Vatanseverler" teriminin ve "Onlara hiçbir suretle, şekilde veya biçimde saygısızlık veya haksız muamele yapılmayacaktır!!!" ifadesinin kullanımı.

09:15:49

Bu ilginç bir soru. Tweet'te yer alan dille ilgili tepkileri alıp hızlı bir anket yapıp yapamayacağımızı anlamak için en kısa sürede ekibimle konuşacağım ve size dönüş yapacağım.

Vijaya Gadde09:16:45

Bir ankete güvenip güvenemeyeceğimden emin değilim... Bunun dışarıdan nasıl algılanacağı konusunda endişeliyim.

Vijaya Gadde09:17:16

Geçmiş araştırmalarda konuyla alakalı olabilecek herhangi bir şey olup olmadığını merak ediyorum.

Birkaç dakika sonra, "Ekip SCALE" Twitter çalışanları, eğer "Amerikan Vatanseverleri" ifadesini isyancılara atıfta bulunmak için yorumladıysanız Trump'ın tweet'inin Twitter'ın Şiddeti Yüceltme politikasını ihlal etmiş olabileceğini ileri sürdüler.

09:05:23

Ekip, SCALE, Trump'ın Tweet'ini GOV (Şiddetin Yüceltilmesi Politikası) bağlamında değerlendirip değerlendirmeyeceğimizi soruyor. İsyancılara atıfta bulunularak "Amerikan Vatanseverleri" dediğini düşünürsek, haklılar.

09:05:27

Benim bakış açımdan

09:23:40

Ekip, dizüstü bilgisayarım dondu, en kısa zamanda tekrar katılacağım.

09:24:29

SCALE, görüşümüzü anladıklarını ancak liderlik nezdinde GOV değerlendirmelerinde ısrarcı olmaya devam edeceğini söyledi. "Grubu ve son eylemlerini yücelten şiddet yanlısı aşırılıkçı bir grubun lideri" olarak görüyorlar.

09:42:02

Sizce DJT değerlendirmesinde GOV'a karşı mı durmalıyız veya bu noktada işimize yarar mı?

Anika Navaroli09:43:32

Bir ihlal değerlendirmesinin nasıl olabileceğine dair belki bir rapor hazırlamanın yararlı olabileceğini düşünüyorum.

Anika Navaroli09:43:49

SCALE'in dengeyi bozması ve kararın bu olması ihtimaline karşı

İşler burada kızışıyor. Bu ekibin üyeleri, "onu Christchurch saldırganı veya Hitler ile kıyaslanabilir türden bir şiddetten/ölümlerden sorumlu bir terörist grubun lideri olarak görüyorlar ve bu temelde ve Tweetlerinin tamamına bakılarak platformdan, o platformdan atılması gerektiğini"düşünüyorlar.

10:03:49

Son gelişmeleri paylaşayım. Az önce ... ile konuştum. Bu bireysel Tweet hakkındaki değerlendirmemizi anlıyorlar, ancak şimdi onu Christchurch saldırganı veya Hitler ile kıyaslanabilir türden bir şiddetten/ölümlerden sorumlu bir terörist grubun lideri olarak görüyorlar ve bu temelde ve Tweetlerinin tamamına bakılarak platformdan atılması gerektiğini düşünüyorlar. Liderlik nezdinde bu argüman ile baskı yapmaya devam edecekler ve biz de bunun nereye varacağını göreceğiz.

İki saat sonra, Twitter yöneticileri tüm çalışanları içeren 30 dakikalık bir toplantı yaptı. Jack Dorsey ve Vijaya Gadde, çalışanların Trump'ın neden henüz yasaklanmadığına dair sorularını yanıtlıyor. Ancak bazı çalışanları daha da kızdırırlar.

Yoel Roth bir meslektaşına "Birçok tweeps [Twitter çalışanlarının], politikalarımızı uygulayan insanların, emirleri yerine getiren Naziler gibi olduğunu öne süren Kötülüğün Sıradanlığı'ndan alıntılar yaptı" diyor.

Bunu kimin duyması gerektiğinden emin değilim ama daki sohbete bakacak olursanız çok sayıda çalışan 30 dakikalık brifinge iyi yanıt vermiyor. İnsanların duyulmak ve doğru görüşe sahip birinin yanlarında olmasını istediklerini düşünüyorum ve hal böyleyken Jack/Vijaya'nın tamamen doymuş olduğundan eminim. Merak ediyorum, karar sürecinin periferinde olan ama tamamen tükenmiş olmayan insanları iç tartışmalara dâhil etmek için harekete geçirebilir miyiz?

Yoel Roth14:41:52

Evet... Ona dikkat ediyorum. Dürüst olmak gerekirse, kararlara yakın olan pek çok insan, orada yer alırken kendini güvende hissetmez. Birden fazla Twitter çalışanı, Kötülüğün Sıradanlığı’ndan alıntı yaparak, politikalarımızı uygulayan insanların emirleri yerine getiren Naziler gibi olduğunu öne sürdü - Auschwitz'de doğrudan aile üyeleri olan politikalarımızdan sorumlu biri olarak bu, tam olarak içine girmek istediğim bir ortam değil. İnsanlar kızgın ve kendilerini ifade etmek istiyor; ancak konuşmanın gerçekleşme şekli, anlamlı etkileşimi engelleyebilir.

Dorsey, Trump hesabının neden askıya alındığının daha sade bir dille açıklanmasını talep etti. Roth cevaben, " Tanrı yardımcımız olsun ki bu durum bana bunu herkese açık bir şekilde paylaşmak istediğini düşündürüyor." yazdı.

13:56:48

Askıya almaya yaklaşırsak ve 8Chan veya Parler'ın analizi kararın bir parçasıysa, bu içeriğe giden herhangi bir bağlantı bize güvenle yardımcı olacaktır. Mümkünse o servislerin burada bir bedel ödemesini istiyorum.

Yoel Roth 13:59:30

Evet Yoel Roth 13:59:32

Anlaşıldı

Yoel Roth 13:59:44

Del, Jack'in isteği üzerine dokümanı "daha basit" hale getirmek için yeniden yazıyor.

Yoel Roth 13:59:49

Tanrı yardımcımız olsun ki bu durum bana bunu herkese açık bir şekilde paylaşmak istediğini düşündürüyor.

Bir saat sonra Twitter, "daha fazla şiddet olayını kışkırtma riski gerekçesiyle" Trump hesabının kalıcı olarak askıya alındığını duyurur. Twitter'daki çoğu kişi mutluluktan kendinden geçmişti.

15:21:20

İşte DJT ekibi askıya alındı!!!!

15:21:35

Aman Tanrım

15:21:41 !!!!!!!

15:22:54

AHHH!!!!!

15:28:46

15:30:26

Tarihi bir an gibi görünüyor

EVET ÖYLE

115:31:12 16:15:28

Mesajı gördüm... Bu haftaki etkili çalışmalarınız, görüşmelerimiz ve tüm bu karmaşık değerlendirmeleri hazırladığınız için hepinize teşekkür ederim

Sizinle çalışmaktan ve her gün sizden bir şeyler öğrenmekten gurur duyuyorum. İyi bir hafta sonu dilerim!

Ve kutlamalar: " Güven ve güvenlikten her kim bu Trump hesaplarına delikten çıkan köstebeğe çekiçle vurur gibi vuruyorsa ona saygılar"

18:39:55

Güven ve güvenlikten her kim bu Trump hesaplarına delikten çıkan köstebeğe çekiçle vurur gibi vuruyorsa ona saygılar.

18:41:11

Onlara hakkında duyduğum bu harika kartlardan birini alabilir miyiz? Tweet dizisine verilen yanıtlar:

Cuma, 8 Ocak 2021 18.46.35 … tarafından yazıldı Twitter dolaylarında şu anda kesinlikle bazı olağandışı harika olaylar meydana geliyor

18:41:14

Don Jr'ın hesabının da kilitlenmesi gerekiyor

Ertesi gün de çalışanlar “tıbbi mezenformasyon” ile mümkün olan en kısa sürede mücadele etme isteklerini dile getirdiler:

... tarafından söylenen Evet, bunu kesinlikle 2021'de yapmayı planlıyoruz.- zaman çizelgesi  “mümkün olan en kısa sürede". COVID belirli bir hastalıktır; tıbbi mezenformasyon çok daha geniş bir zararlı içerik kategorisidir. COVID ve seçim konusundaki çalışmalarımız aracılığıyla politika ve ürün davranışı için oldukça fazla ön hazırlık yaptık; T&S'deki Mezenformasyon Politikası ekibi, Sağlık Deneyimi, TwS, Araştırma ve şirket genelindeki diğer ekipler ile birlikte artık politikalarımızın nasıl hayata geçirildiği (raporlamalar, operasyonlar, küresel ölçek, kapsam vb. genelinde) konusunda gelişmiş bir olgunluk noktasına ulaşmaya odaklanıyor. Yakında bu konuda paylaşacak daha çok şeyimiz olacak! (Düzenlendi) Düzenlendi:

9 Ocak 2021 Cumartesi 09.30.06 9 Ocak 2021 Cumartesi 11.43.27 Yazan: …

Teşekkürler

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading