Yandex Metrica

Türkmenlerin Erbil'de kuruluş coşkusu: 27 yıl önce burada başlamıştı

Türkmenlerin Erbil'de kuruluş coşkusu: 27 yıl önce burada başlamıştı

Irak Türkmen Cephesi kuruluşunun 27. yılını kutluyor. Mavi beyaz renkteki ay-yıldızlı bayraklarla süslenen ITC Erbil Ofisi büyük coşkuya sahne oldu.

Dünya

23.01.2024, 19:11

Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) 27. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Irak'ın Erbil kentinde kutlama töreni yapıldı.

ITC Yürütme Kurulu Erbil Ofisinde düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve ITC Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, ITC Erbil Milletvekili İmdat Bilal, Türkiye Maarif Vakfı Irak Temsilcisi Ahmet Zeki Olaş, çok sayıda siyasi parti ve diplomatik misyon temsilcisinin yanı sıra Türkmen yetkililer katıldı.

Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: 'İşgalciler topraklarımızda olduğu sürece direnişimizi sürdüreceğiz' Kassam Sözcüsü Ebu Ubeyde: 'İşgalciler topraklarımızda olduğu sürece direnişimizi sürdüreceğiz' Haberi Görüntüle

24 NİSAN 1995 ÇOK ÖNEMLİ BİR TARİH

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay ve IKBY hükümetinin Türkmen bakanı Aydın Maruf

Türkmen Bakan Maruf, ITC'nin 24 Nisan 1995'te Erbil'de kurulduğunu hatırlatarak, bugünün ITC ve Türkmenler için önemli bir gün olduğunu söyledi.

"ITC, Irak Türkmenlerinin en önemli siyasi partisidir" diyen Maruf, ITC'nin 27 yıldır hem Irak'ta hem bölgede Türkmenlerin haklarıyla ilgili etkin bir şekilde çalıştığını dile getirdi.

Maruf, "Bizim amacımız önümüzdeki süreçte Türkmenlerin haklarına aktif bir şekilde sahip çıkmaktır. Barış ve diyalog içerisinde bu hakları savunmaktır" ifadelerini kullandı.

ABD ile İsrail acil görüşme: Konu olası İran saldırısı ABD ile İsrail acil görüşme: Konu olası İran saldırısı Haberi Görüntüle

ITC TÜRKMENLERİN ASLİ TEMSİLCİSİ

Başkonsolos Hakan Karaçay da ITC'nin kurulduğu günden bugüne Irak Türkmenlerinin asli temsilcisi olarak siyaset sahnesinde aktif bir şekilde yerini aldığını belirtti.

Karaçay, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

"Türkiye olarak biz her vesileyle, Irak Türkmenlerinin Irak'ın en büyük üçüncü, IKBY'nin ise ikinci en büyük etnik grubunu oluşturmaları hasebiyle her alanda layık oldukları ölçüde temsil edilmeleri gerektiğini her zaman vurguluyoruz.

Ümidimiz, arzumuz tabiatıyla Irak Türkmen Cephesi'nin çalışmalarının neticesi olarak zamanla bu hedefe de ulaşılması olur. Bizler, kendilerine başarı diliyoruz. Kuruluş yıl dönümlerini tekrar tebrik ediyoruz."

Irak Türkmen Cephesi, 24 Nisan 1995'te dönemin Türkmen siyasileri tarafından Irak'ın Erbil kentinde kuruldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading