Yandex Metrica

Türklerden yardım istediler: İngiltere 50 metre uzaktaki evden kendi vatandaşını kurtaramadı

İngilizler Sudan'ın başkenti Hartum'dan kendi vatandaşlarını kurtaramadı. Su bulmak için evinden çıkan yaşlı adam vurulunca, yatalak karısı, İngiliz büyükelçiliğine 50 metre uzaktaki evde yapayalnız kaldı. Aradan günler geçti; o eve giden sadece Türk yetkililer oldu.

Dünya

04.02.2024, 19:49

İç savaşın sürdüğü Sudan'da evinde mahsur kalan İngiliz çift, kendi ülke büyükelçilik binasına sadece 50 metre uzakta olmalarına rağmen kurtarılamadı. 

Gıda sıkıntısı çeken İngiltere vatandaşı Abdalla Sholgami (85) su bulmak için evden çıktığında keskin nişancılar tarafından vuruldu. Göğüs ve sırt bölgesinden hafif şekilde yaralanan Sholgami, Hartum'da bir eve sığındı. 

İngiltere'nin Hartum Büyükelçiliğiyle temas kuran Sholgami, evde bulunan yatalak eşi Alaweya Rishwan'a acilen ulaşılması için yardım istedi. Ancak büyükelçilik personeli sadece 50 metre uzaktaki eve ulaşmaktan aciz kaldı. 

Sudan'ın başkentinden İngiltere'nin son tahliye uçuşu 3 Mayıs'taydı. Elçilik yetkilileri Shogami'ye gönderdiği mesajda, ailenin belirtilen kalkış noktasına kendilerinin gelmesini istedi. Ancak yaralı adamın yatalak karısını evden alıp buluşma noktasına götürmesi mümkün olmadı. 

Shogami göğsünden ve sırtından yaralanmıştı. Sığındığı evde tedavisi devam ediyordu. Son İngiliz tahliye uçağının 3 Mayıs'ta Hartum'dan hareket etmesinin üzerinden bir hafta geçti. İngiltere Büyükelçiliği'nden hiç kimse Shogami ve yatalak karısıyla ilgilenmediği için talihsiz çift, Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği'nden yardım istedi. 

Bu kez gaf değil: Biden ABD sömürgeciliğini böyle duyurdu: Amcamı yamyamlar yedi! Bu kez gaf değil: Biden ABD sömürgeciliğini böyle duyurdu: Amcamı... Haberi Görüntüle

TÜRK YETKİLİLER O EVE GİRDİĞİNDE...

Türk yetkililer Shogami'nin evine 10 Mayıs'ta vardıklarında yatalak Alaweya Riswan'ı ölü buldu. Kadın, susuzluk ve açlıktan dolayı hayatını kaybetmişti. BBC'ye demeç veren Sholgami'nin torunu Azhaar, İngiliz elçiliğine öfke kustu. 

"Burada bulunan 100 İngiliz askerini kurtardılar ama büyükanne ve büyükbabamı kurtaramadılar. Bunun sorumlusu sadece Sudan'da çatışanlar değil, aynı zamanda İngiliz Büyükelçiliğidir" diyen Azhaar, büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. 

Abdalla Sholgami, torunu Azhaar ve eşi Alaweya Rishwan...

Yaralı Sholgami'nin doktor olan oğlu, Hartum'da babasının yaralarını iyileştirmek için onu anestezi imkanı olmadan ameliyat etti. Sholgami, iç çatışma sürerken Mısır'a kaçmayı başardı. Tedavisine devam etmek üzere Mısır'dan Londra'ya gideceği öğrenildi.

10 Mayıs'ta Türk büyükelçilik yetkililerinin girip evde ölü bulduğu talihsiz yatalak kadın ise İngilizlerin ilgisizliğinden ötürü evinde kaldı. İngiliz basınına göre açlıktan hayatını kaybeden Alaweya Rishwan'ın cesedi 20 günden fazla bir süredir yatağında duruyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading